Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Chomutov vydřel první finálový úspěch

27. 3. 2010

Třetí finálový zápas play off první ligy přinesl napínavé drama. Ústečtí Lvi v čele s tradičně spolehlivým gólmanem Salfickým dlouho domácí celek zlobili. Náročná bitva nakonec musela dospět až do prodloužení, ve kterém rozluštil celou dnešní tajenku úspěchu David Hruška. Chomutov se díky jeho zásahu dostal zpět do hry a snížil stav probíhající série.

 

Domácím vyšel díky šťastnému okamžiku gólový vstup do utkání. Tribuncovs  vypálil a přesný odraz dokázal proměnit v branku pohotový Jíra. V jedenácté minutě se tedy chomutovští radovali z vedení. Potěšení jim však dlouho nebylo souzeno. Během necelých dvou minut Pajič a zanedlouho Janků  během početní výhody otočili skóre ve prospěch Lvů. Hostům se ještě do konce první dvacetiminutovky vzepřel Skořepa, který bekhendem prostřelil Salfického - 2:2.

 

Svěřenci trenéra Rulíka zaměstnávali exreprezentačního gólmana co se dalo. Během sedmi minut se zkušený brankář zapotil při šancích Trochty a Hrušky. Krátce potom už nedosáhl na střelu Procházky, který tak opět poslal domácí celek do výhody. V šestatřicáté minutě dostal Chomutov další početní výhodu a měl tak šanci utkání zlomit. Paradoxně při Hovorkově trestu domácí inkasovali. Dragoun našel Mikulíka a ten povedeným blafákem "vykoupal" Hanuljaka - 3:3. V závěru třetiny měl obrovskou příležitost Duda, ale Salfický ukázal opět svou mrštnost a jeho pokus zneškodnil.

 

 

Ve třetí dvacetiminutovce další branka nepadla. Nutno říct, že zajímavé příležitosti Pazourka i Krafta po gólu doslova volaly. Po šedesáti minutách normální hrací doby byl stav stále nerozhodný a zápas tak musel přejít do nepopulárního prodloužení. O velké šance se podělily oba týmy, ale poslední závěrečné slovo si nakonec vzal domácí Hruška, který po Brňákově pasu rozjásal zaplněný stadion - 4:3.

 

 

Chomutov tedy svůj první test odolnosti zvládl a již v neděli má další šanci sérii zdramatizovat. Utkání můžete sledoval živě od 18:10 na programu ČT4 Sport.

 


 

KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi 4:3 po prodl. (2:2, 1:1, 0:0)
Branky: 11. Jíra (Tribuncovs), 18. Skořepa (Trochta), 28. Procházka (Trochta), 68. Hruška (Brňák) - 13. Pajič (Klobouček), 14. Janků (Alinč, Němeček), 37. Mikulík (Dragoun). Rozhodčí: Lacina, Smitka - Beneš, Štofa. Vyloučení: 9:12. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6033. Střely na branku: 42:31.

 

KLH Chomutov: Hanuljak - Bombic, Pulpán, Grof, Hájek, Všetečka, Trefný, Tribuncovs, Brňák - Hruška, Kraft, Duda - Procházka, Trochta, Skořepa - Jeslínek, Domin, Polanský - Jíra, Mikšovic, Hašek.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, O. Kříž, Sklenička – Janků, Alinč, Pazourek – Hovorka, Pajič, Heinisch – Heřman, Šagát, Dragoun – Mikulík, Hanzl, R. Pšurný.

 

PRŮBĚŽNÝ STAV SÉRIE: 1:2 (1:2, 2:5, 4:3p)

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář