Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Chomutov šokoval Zlatopramen arenu a postupuje do baráže!

4. 4. 2010

Finálová bitva prvoligových princů snad ani nemohla mít lepší průběh. O držiteli titulu nového vládce a zároveň o jmenování mužstva, které vyzve Mladou Boleslav v baráži o extraligu, se rozhodlo až v posledním možném tedy sedmém utkání série. Oba kluby si udržely domácí neporazitelnost a dnes přišlo osudové střetnutí. Tradici vývoje bitev dokázali překvapivě porušit hráči Chomutova, kteří si díky rozdílové trefě Kováře mohli vychutnat čtvrtý a zároveň opojný pocit triumfu.

 

Oba soupeři nastoupili v očekávaných sestavách. V brance domácích se objevil Salfický a klec hostů hájil dle očekávání Hanuljak. V první vážné příležitosti se ocitl během šesté minuty Pajič. V témže časovém úseku se tako poprvé vylučovalo. Tribuncovs si počínal nedovoleně u hrazení a musel za svůj čin pykat. Domácí Lvi se usadili v útočném pásmu a nakonec se jim i podařilo zužitkovat početní výhodu. Důrazný Sklenička dostal puk do branky regulérním způsobem - 1:0. Zanedlouho mohl zvýšit náskok Lvů Janků, ale neuspěl. Dobrou prací v brankovišti se ukázal i Kraft, který ve čtrnácté minutě vyrovnal na 1:1. Ústečtí mohli převážit pomyslné misky vah na svou stranu v závěru třetiny, ale další nabídnutou přesilovkou pohrdli.

 

Ve druhém dějství branka nepadla, ale blízko k jejímu dosažení měl zejména Janků, jenž nastřelil konstrukci Hanuljakovy klece.Na druhé straně zahrozil Salfickému Tribuncovs. Rozhodující okamžik přišel poněkud nečekaně ve třiapadesáté minutě. Nenápadná střela Kováře k překvapení všech skončila v brance - 1:2. Svěřenci trenéra Rosola se hnali za vyrovnáním, ale ani během power play se jim tolik toužebného gólu docílit nepodařilo. Zlatopramen arenu tak zalil smutek. Nejúspěšnější celek základní části soutěže nestačil v klíčový okamžik na svého rivala a to se mu stalo osudným. Ostře sledovaný boj o extraligu začne v sobotu 10. dubna na ledě Mladé Boleslavi.

 

Finále play off 1. ligy - rozhodující 7. zápas série:

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky: 8. Sklenička (Mikulík) - 14. Kraft (Dej), 53. Kovář (Hruška). Rozhodčí: Šindler, Hribik - Beneš, Štofa.  Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 6500. Střely na branku: 36:35.

KONEČNÝ STAV SÉRIE: 3:4 (2:1, 5:2, 3:4p, 2:5, 4:2, 2:6, 1:2) - do extraligové baráže postupuje KLH Chomutov

 

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Pojkar, Němeček, Zeman, Klobouček, Gureň, Novotný, Trončinský, Sklenička - Pazourek, Alinč, Janků - Hovorka, Pajič, Eberle - Šagát, Hanzl, Heřman - Pšurný R., Mikulík, Pšurný M.

KLH Chomutov: Hanuljak - Pulpán, Bombic, Parýzek, Grof, Brňák, Tribuncovs, Trefný, Všetečka - Duda, Kraft, Hruška - Skořepa, Trochta, Procházka - Jíra, Mikšovic, Kuběna - Eiselt, Kovář, Dej.

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář