Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Beroun vyhrál nad Chrudimí a pouhé dva body ho dělí od záchrany v lize

20. 2. 2010

Šest vítězství, tak taková byla ještě před dnešním utkáním úspěšná série hokejistů Chrudimi. Byl to právě Beroun, který pozitivní šňůru soupeře dokázal utnout. Ústředními postavami vítězů byli Richard Diviš, který zařídil oba góly a brankář Lukáš Cikánek. Jediný mužem, který ho dokázal překonat byl Tomáš Martinec. Medvědi se tak výrazně přiblížili východu z labyrintu ohrožení.

 

 

Večerní střetnutí mohlo opět nastínit výhled obou týmů do blízké budoucnosti. Dá se už s větší jistotou tvrdit, že týmy Berouna a Chrudimi mají velkou šanci se v 1. lize udržet. Vzájemný zápas mohl některý z klubů posunout na pomyslně lepší stupeň a zároveň přidusit už tak slabě plápolající plamínek naděje šumperských Draků.

 

Samotný zápas se neodehrával v nikterak zásadně rychlém tempu. Úvodní dvacetiminutovka byla testováním odhodlání daného soupeře. Nejvíce byl vidět Radil, který se postaral o obě velké příležitosti hostů. Ani v jednom případě však na brankáře Cikánka nevyzrál. Jeho protějšek Landsman se zapotil v jedenácté minutě, když jej zaměstnal Karpov. Čas neúprostně běžel a když už se počítalo s nerozhodným stavem do šatny, tak nepříliš hlídaný Diviš po Šináglově pasu udeřil - 1:0.

 

Stejná dvojice se zaskvěla i krátce po zahájení druhé dvacetiminutovky. Diviš opět neměl výraznější problém se zakončením - 2:0. Berounu narostla pomyslná křídla a Rudovský měl zanedlouho na hokejce třetí gól, tentokrát však Landsman předvedl svůj postřeh a předvídavost. Hosté na sebe zpětně upozornili tím nejlepším způsobem. V nepřehledné situaci před brankou se nejlépe orientoval Martinec a nula na kontě Chrudimi byla minulostí - 2:1. Domácím mohl dvoubrankový náskok vrátit Novotný, avšak ani v dorážce svého pokusu na Landsmana nevyzrál.

 

Další branka už k vidění nebyla. O nejvýraznější moment se v závěru utkání při power play hostů postaral Kupec, který nejprve nastřelil tyčku opuštěné branky a v vzápětí v podstatně jasné pozici nedokázal puk usměrnit do očekávaných míst. Ale ani to už nic nezměnilo na vítězství družstva Medvědů. Svěřenci trenéra Žemličky se tak výrazně přiblížili jistotě záchrany.

 

SKUPINA O UDRŽENÍ - 5. KOLO:

HC Berounští Medvědi - HC Chrudim 2:1 (1:0; 1:1, 0:0)
Branky: 20. Diviš (Šinágl), 21. Diviš (Šinágl) - 24. Martinec (Žák).



Průběžná tabulka play out:
1. HC Berounští Medvědi 50 16 3 12 19 108:140 66
2. HC Chrudim 49 17 3 8 21 132:151 65
3. Salith Šumperk 49 12 7 2 28 140:180 52

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář