Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Začalo čtvrtfinále, Chomutov zničil Znojmo deseti góly

21. 2. 2010

První hokejová liga má za sebou úvodní střetnutí čtvrtfinále. Týmy Ústí, Olomouce a Chomutova využily domácího prostředí a potvrdily roli favorita. Třebíč  zejména díky výborné druhé třetině překvapila vítězstvím na ledě Hradce Králové. Chomutov rozprášil znojemské naděje už během první třetiny, kdy vsítil čtyři góly. Stejným poměrem skóroval i ve druhé dvacetiminutovce a prakticky bylo po zápase.

 

První čtvrtfinálovou zkoušku zvládla bezchybně i Olomouc. Hosty z Jihlavy držel nad vodou výborný gólman Řehoř, který dlouhých sedmadvacet minut hájil čisté konto. Překonal ho až po Brančíkově přihrávce s potřebnou dávkou štěstí Černý. Vstřelený gól domácí hráče nabudil a jejich aktivita stoupala.

 

V pětatřicáté minutě rozjásal olomoucké příznivce povedenou střelou Korhoň a navýšil tak výhodu Hanáků na 2:0. O třetí gól domácích se postaral na začátku závěrečné dvacetiminutovky Ministr. Snahu Dukly uťal spolehlivý brankář Hylák, který ve dvaapadesáté minutě zmařil i nájezd Krupky a mohl se radovat z vychytané nuly.

 

I přes očekávanou prohru si Kadaň odvezla z Ústí přijatelný výsledek v podobě 3:1. Velkou zásluhu má na tom zejména brankář Štěrba, který dokázal zneškodnit třiapadesát střeleckých pokusů Lvů. Hosté se sice díky Semanovi ujali jako první v zápase vedení, avšak radost jim za necelou minutu eliminoval Heinisch. Favorit si již utkání pohlídal a navýšil svůj střelecký účet po trefách Pajiče a Janků.

 

Základem úspěchu Horácké Slavie na ledě východočeského týmu byla vynikající prostřední třetina, během které se hráči dokázali hned čtyřikrát brankově prosadit. Po třetí obdržené brance přepustil Luňák své místo strážce náhradníkovi Jágrovi, ten už kapituloval jen jednou. Hosté byli i střelecky aktivnější, což rozhodně byl jeden z hlavních faktorů, jenž ukázal cestu k vítězství.

 

Střídání gólmanů se událo i v Chomutově, kde bojovalo Znojmo. Tým Orlů dostal těžký direkt hned v úvodní třetině. Během patnácti minut Horčička kapituloval hned čtyřikrát a do hry šel Panec. Brankostroj se prakticky nezastavil ani ve třetí třetině. Zvolnění na dvougólový střelecký účet dvacetiminutovky byl pouze finálním vyřešením už brzy jasné tajenky dne. Procházka, Jíra a Duda si připsali po třech bodech a podpořili tak jízdu domácích bojovníků.

 

ČTVRTFINÁLE - 1. ZÁPASY:

Ústí nad Labem - SK Kadaň 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 28. Heinisch (Hovorka, Pajič), 44. Pajič (Klobouček), 46. Janků (Alinč, Pojkar) - 27. Seman (Sikora).
Stav série 1:0

Olomouc - HC Dukla Jihlava 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 28. Černý (Brančík), 35. Korhoň (Kucharczyk), 42. Ministr (Davídek, Haluza).
Stav série 1:0

Chomutov - Orli Znojmo 10:1 (4:1, 4:0, 2:0)
Branky: 5. Eiselt (Hájek), 5. Mikšovic (Hašek), 13. Kraft (Hruška), 15. Polanský (Duda, Trefný), 23. Jíra (Hašek, Brňák), 32. Kraft (Duda, Bombic), 38. Jíra (Brňák), 40. Trochta (Procházka), 49. Grof (Skořepa), 59. Trochta (Grof, Procházka) - 18. Hořava (Plášek, Haman).
Stav série 1:0

Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč 1:4 (0:0, 0:4, 1:0)
Branky: 41. Kadlec (Seidl) - 31. Stejskal (Rod), 34. Heřman (Burian, Kundela), 36. Burian (Gula, Dolníček), 40. Nahodil (Obdržálek).
Stav série 0:1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář