Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga - výsledky 20. kola: Favorité měli značné problémy, ale překvapení nedopustili

14. 11. 2009

Nechybělo mnoho a zrodilo by se nejedno překvapení. Favorité ze silné trojky se proti houževnatě bojujícím soupeřům trápili, a tak můžou mluvit i o potřebné špetce štěstí, která jim k obratu pomohla. Tábor byl blízko skalpu Ústeckých Lvů na jejich vlastním ledě. Vrchlabí dvakrát vedlo nad Chomutovem a Chrudim potrápila Olomouc.

 

Z pozice nováčka uspět na ledě aktuálního krále soutěže, tak to byl velice záslužný čin. Tábor nebyl daleko od původní science fiction. Domácí Lvi sice od desáté minuty vedli po gólu Šagáta, ale do konce první třetiny ještě dokázal stav srovnat Nedorost. Diváky ve Zlatopramen aréně šokoval po dvou minutách další třetiny Červený, který si s ledovým klidem pochutnal na gólmanu Orctovi. Po několika promarněných šancí na obou stranách otupil možnost stoupající nervozity Sklenička - 2:2. V magickém čase 52:52 rozjásal i tak překvapené obecenstvo Heřman - 3:2 a myšlenka senzace se začala rozpouštět. Hosté se v posledních minutě pokoušeli taktickým manévrem - power play stav zvrátit, ale úspěch jim už nebyl dopřán. Potvrdilo se pravidlo, že se dá hrát s každým a nováček se o tom nyní plně přesvědčil. Tak třeba příště.

 

Z pekla štěstí měl ve Vrchlabí i tabulkově druhý Chomutov. Severočechům vyšel nástup do utkání, když už po šestadevadesáti vteřinách rozsvítil červené světlo za Ševčíkem úspěšný Jíra - 0:1. Kartu brankové výhody hostů roztrhl krátce po zahájení druhé třetiny Tvrdek, který ve skrumáži byl dostatečně důrazný a přesný - 1:1. V šestatřicáté minutě se už domácí radovali ještě veseleji, když Urban z obdobné situace vytěžil maximum - 2:1. Favorita však další obdržený gól příliš nerozhodil. Už za necelé tři minuty své manko smazal díky trefě Mikšoviče - 2:2. Aktivita hostů v poslední třetině gradovala a přinesla klíčový úspěch, o který se zasloužil Skořepa - 2:3. Hosty posléze ani nemusel příliš mrzet neuznaný gól a ani promarněná příležitost Dudy v poslední minutě. Drama bylo dokonáno a tři body se vezly do Chomutova. 

 

Překvapivé drama se odehrálo i v Olomouci. Ambiciozní hosté byli nečekaně vyrovnaným soupeřem a po zásluze se dočkali bodového zisku. Klíčem k úspěchu bylo rychlé dvougólové vedení, které po jedenácti minutách úvodní třetiny zajistila dvojice Radil-Evan. Domácí se dlouho nemohli dostat do hry, časté zbytečné fauly ubíraly možnost postupného převzetí otěží zápasu. Pomocné lano přisvištělo na základě dvou vyloučení hostujících hráčů. Dvojnásobnou přesilovku zužitkoval devatenáct sekund před první přestávkou Černý - 1:2.

 

Vyrovnání na sebe nemuselo na sebe dlouho čekat, krátce po startu druhé dvacetiminutovky našel Davídek před brankou Ministra a hosté mohli děkovat svému brankáři Landsmanovi a všem svatým. Druhý úspěch Mory přece jen přišel. Přes Černého a Ministra se puk dostal k Bratoňovi, a ten definitivně smazal gólové manko Olomouce - 2:2. Ve Ve třiačtyřicáté minutě se domácí dočkali obratu, když perfektní Brančíkův pas nasměroval Polodna přesně do potřebných míst - 3:2. Poslední dvouminutovka patřila jednoznačně hostům. Nejprve s vypětím všech sil Sedlář vytěsnil nebezpečný pokus Rákose, ale mohutnému náporu přece jen podlehl, když Martinec osmatřicet sekund před třetí sirénou zachránil Chrudim od pohromy. Utkání dospělo do prodloužení, které ukončil přesnou střelou domácí lídr Ministr. Zkušený útočník tak korunoval svůj výborný výkon.    

 

Sobotní program 20. kola:

HC Olomouc - HC Chrudim 4:3 po prodl. (1:2, 1:0,1:1, 1:0)

Branky: 20. Černý (Ministr, Davídek), 32. Bartoň (Ministr, Černý), 43. Polodna (Brančík), 65. Ministr - 8. Radil (Zadina), 11. Evan (|Martinec, Procházka), 60. Martinec.

 

 

HC Havířov Panthers - HC Dukla Jihlava 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Branky: 3. Zeliska, 12. Jindřich (Zeliska), 22. Seman (Šedivý, Šafařík) - 11. Bakus (Čachotský), 38. Bakus (Čachotský).

 

 

HC Benátky nad Jizerou - HC Rebel Havlíčkův Brod 3:2 po prodl. (2:1, 0:0, 0:1)

Branky: 1. Kazatel (Jech), 8. Pabiška (Krupka, Mrkvička), 63. Mrkvička (Bárta, Kazatel) - 7. Vyhlídal, 55. Svoboda (Vyhlídal, Soldán).

 

 

Salith Šumperk - Sportovní klub Kadaň 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky: 16. Sedlák T. (Daneček J.), 17. Chatrnúch (Sedlák Z.), 22. Orsava (Hulva, Sedlák Z.), 59. Sedlák Z. (Chatrnúch, Vosátko) - 23. Ťupa (Charousek, Balázs), 48. Zucker (Rohan, Spitzer).

 

HC Berounští Medvědi - Orli Znojmo 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Branky: 9. Bolf, 43. Luňák (Mrňa, Malý), 59. Švagrovský (Diviš), 60. Kupec (Cunik) - 31. Havlík (Štrach, Morava), 56. Morava (Hořava, Svoboda).

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - Hockey Club Tábor 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Branky: 10. Šagát (Pajič), 48. Sklenička (Heřman), 53. Heřman (Gýna, Sklenička) - 20. Nedorost (Poživil), 22. Červený (Mrkvička).

 

HC Vrchlabí - KLH Chomutov 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)


Branky: 21. Tvrdek (Filip), 36. Urban (Tvrdek, Mikšovský) - 2. Jíra (Trefný), 39. Mikšovič (Eiselt), 48. Skořepa (Jíra).

 

HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky: 22. Koudelka (Budínský, Táborský), 29. Berger (Florian), 35. Kadlec (Hruška Jan), 48. Budínský - 41. Laš (Nahodil).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář