Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pittsburgh přišel o Crosbyho

19. 1. 2008

ObrazekTučnáci v nočním zápase proti Tampě Bay přišli o svou neporazitelnost, která čítala úctyhodných deset zápasů, ale víc je však mrzí fakt, že se zranil jejich kapitán Sidney Crosby.

 

 

 

 

Nepříjemný moment se udál v úvodní třetině utkání. Aktivní Crosby se pokoušel prosmýknout kolem dvou beků Tampy, ale nejspíš i po Rangerově přispění se poroušel k zemi a při nárazu do mantinelu si vážně poranil kotník. První prognózy hovoří o minimálně měsíční absenci. Nejsledovanější hráč ligy přitom za poslední tři sezony  vynechal pouze čtyři utkání a nyní jej čeká povinná pauza. S jistotou se dá říct, že se navíc dvacetiletá hvězda nezúčastní blížícího se utkání hvězd.

 

"Samozřejmě je to nepříjemná situace. Žádný tým by se jen tak nevyrovnal se ztrátou nejlepšího hráče v lize," uvedl kouč Pittsburghu Michel Therrien. Tučňáky nyní čeká těžká zkouška, otázkou zůstává, jak se jim povede bez svého lídra zvládnout soupeře. Příznivá ani není situace okolo předsezonní brankářské jedničky Fleuryho, který sice zkusil jít na led, ale zranění mu stále nedovoluje plnou tréninkovou zátěž, a tak se absence prodlouží nejspíš na další měsíc.

 

Foto: AP Photo/ Gene J. Puskar

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář