Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muž, který bojuje pěstmi David Kočí

20. 6. 2007
Tři bitky během jediného zápasu z toho 42 trestných minut, tak i takhle se bojuje za tým. Chybělo jen devět minut a mohly se přepisovat klubové rekordy. Meta 52 minut Chrise Cheliose tedy odolala, aspoň zatím. "Přišel jsem do týmu jako tvrdý muž, který má chránit hvězdy. Byl to pro mě vzrušující zápas, protože jsem měl hodně práce," řekl Kočí po debutu v NHL novinářům.

První potyčka přišla už ve třetí minutě utkání, kdy se pustil do křížku s Joshem Grattonem. V téže třetině vyzval stejného hráče na odvetu. "Tu první bitku jsem asi prohrál, ale já téměř vždycky napoprvé prohrávám. Při druhé jsem do Grattona vrazil za brankou a on mi řekl: 'Tak pojď znova.' Odpověděl jsem: 'Tak pojďme'. Myslím si, že v tomto případě už jsem byl lepší," okomentoval další svůj souboj.

Závěrečný střet se konal v poslední třetině s Nickem Boyntonem, po němž již byl vykázán do šatny. Podle internetové stránky www.hockeyfights.com má Kočí za poslední čtyři sezony v AHL na kontě 85 potyček a jak sám říká, moc jich neprohrál. Sparťanského odchovance nazývá list Chicago Tribune možným nástupcem slavného Boba Proberta. Uvidíme jak se mu bude dařit dál.

Robustní Čech si mohl premiéru v NHL vyzkoušet už v předešlých letech, nejblíže tomu byl v ročníku 2003-2004, kdy válčil v záložním týmu pittsburghských Tučňáků. Bohužel nešťastné zranění kolena mu připravilo možnost povýšit do prvního týmu.

Zámořská kariéra:

2006-2007 Chicago Blackhawks 9 utkání bez bodu 88 trestných minut

Videa bitek Davida Kočího (další zde)



Zdroj: ČTK, youtube.com, edit: hokej.estranky.cz






 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mazec

PeTeR 00----2(bitkař),9. 12. 2008 19:26

aspoń že nějakej čech co hraje hokej je pořádně slavnej:-Dměl by dat do džky OvEcKiNOvi

Tommy

Tommy,29. 1. 2008 11:17

Já Kočí, já hokej, já černej jestřáb, já mlátit:-)

hustý

miláno,14. 12. 2007 17:40

fakt hustý tyvole od vás bych teda nechťel dostat

Kočí

www.speedy-world.blog.cz,5. 7. 2007 10:43

Ty vole, ten snad žere šrouby :-))