Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cassovia Hockey Cup: Košice přehrály Poprad, Třinec nestačil na CSKA Moskva

26. 8. 2011

V Košicích odstartoval mezinárodní turnaj Cassovia Hockey Cup. V úvodním zápasovém programu si CSKA Moskva poradilo s českým mistrem z Třince. Ve večerním duelu si k radosti slovenských příznivců připsaly triumf také domácí Košice, které pokořily Poprad.

Moskvané českého zástupce přehrávali už od prvních minut. Akcie Ocelářů dlouho držel na výši brankář Hamerlík, ale ani on nakonec na vše nestačil. Poprvé inkasoval v 35. minutě, kdy ho překonal Širokov a nestačil ani za 14 minut později na pokus Badykova. Jeho slovenský kolega Staňa zneškodnil všechny příležitosti hráčů Třince a vydatnou měrou tak podtrhl triumf ruského celku.

V druhém zápase měli slovenští fanoušci opět důvod k radosti. Domácí Košice si totiž poradily s Popradem 3:1. Ústřední postavou střetnutí byl český brankář Alexandr Hylák, který předvedl několik těžkých zákroků a po zásluze si od fanoušků několikrát vysloužil skandování svého jména. V ofenzivě byl vidět zkušený Peter Bartoš, který asistoval u všech tří střeleckých zásahů slovenského mistra.

Druhé kolo zápasů je na programu už tuto sobotu. Úvodní zápas se ponese v duchu KHL. Své síly měří totiž změří dva její účastníci CSKA Moskva a Lev Poprad. Od 18:30 bude k vidění slovensko-česká konfrontace mezi Košicemi a Třincem. 

Souhrn pátečních výsledků:

HC Košice - HC Lev Poprad 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) - doplňkové s. n. 0:1
Góly: 22. Šeda (P. Bartoš), 36. Zálešák (P. Bartoš), 52. Fabuš (P. Bartoš) - 32. G. Lewis (Rudolf Huna, Ölvecký).

CSKA Moskva - HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) - doplňkové s. n. 0:1
Góly: 35. Širokov (Paršin, Guskov), 49. Badykov (Čáslava).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář