Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlín poprvé vyhrál

15. 8. 2007
ObrazekStředeční program poháru nabídl pouze střetnutí moravských klubů. Proti sobě se postavily celky Zlína a Třince. Před utkáním na tom v tabulce byli lépe právě Oceláři, ale svou lepší výchozí pozici v zápase potvrdit nedokázali. Osudnou se jim stala druhá třetina, kdy soupeř navázal dvěma rychlými góly na své již jednobrankové vedení a tím podstatě rozhodl zápas.

Nástup do utkání vyšel jednoznačně domácím. Už v sedmé minutě využil pas Čecha matador Okál a otevřel skóre utkání, 1:0. O dvě minuty později už mohlo být srovnáno, chybu Vosátka však Skořepa využít nedokázal. Ve dvanácté minutě se ocitl Balaštík v sólovém úniku před Vojtkem, ale mířidla nesrovnal přesně. V poslední dvouminutovce měl dvojitou šanci mladík Kubiš, ale puk za záda robustního brankáře nedostal.

Zlín začal neohroženě i prostřední část hry. Aktivita gradovala Rachůnkovým nájezdem a z téže akce i úspěšným zakončením Okála, pro nějž to byl již druháý zásah. V pětadvacáté minutě se v podstatě rozhodlo o všem. Další ze série samostatných nájezdů tentokrát úspěšně zakončil Kubiš. Třinečtí se dlouho trápili, branka Štefanky padla sice před druhou sirénou, ale výrazným impulzem pro hosty nebyla.

V osmačtyřicáté minutě vyhořel ve vynikající šanci domácí Záhorovský, jenž nedokázal překonat ležícího Murína. Největší šance Třince se zrodila až čtyřiapadesáté minutě, Pácalova střela sice řádně vyprášila betony zlínského strážce svatyně, ale to bylo ke smůle hostů všechno. Zlín se díky výhře posunul na druhé místo skupiny D, paradoxně před třineckého soupeře.

Tabulka



ZÁP. V VP PP P SKÓRE BODY
1. Vítkovice 3 3 0 0 0 9:2 9
2. Zlín 3 1 0 1 1 11:12 4
3. Třinec 3 1 0 0 2 7:10 3
4. Vsetín 3 0 1 0 2 7:10 2

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář