Jdi na obsah Jdi na menu
 


Překvapivě i Sparta končí

23. 8. 2007
ObrazekPražský celek utrpěl na ledě Liberce nemilosrdnou porážku a ta rozhodla o definitivním konci mise sparťanských bojovníků. ílí Tygři si výhrou zajistili druhou příčku, neboť ani případná výhra nad Ústím již k postupu stačit nebude. Třinec vyhrál skupinu.

Odehrané kolo prakticky vyřešilo poslední otázku, který celek doplním již jisté semifinalisty. Jistotu dalších bojů měly týmy Pardubic, Českých Budějovic a Karlových Varů. Posledním do party se stal klub z Třince, který si ze Vsetína odvezl další výhru a tím tak v tabulce odsunul Zlín z první pozice. Semifinálové dvojice tedy tvoří: Pardubice - Třinec a České Budějovice - Karlovy Vary. Souboje se odehrají během 27.-28. srpna, finále je na programu 4. září.

Tipsport Cup - skupina C - 6. kolo

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Samotný zápas byl dlouho vyrovnaný, o čemž svědčí i skóre po dvou třetinách. Nicméně u domácích byla vidět větší snaha. Utkání si užíval zejména domácí brankář Přikryl, který je paradoxně na hostování právě ze soupeřova mužstva. On byl tou hlavní překážkou, se kterou měli sparťanští bojovníci nemalé problémy. Tajenka zápasu dostala konkrétní vizi až během poslední třetiny, kdy domácí rozvlnili čtyřikrát síť. Velmi dobrý zápas odehrál i Václav Novák, jenž si do svých statistik připsal čtyři kanadské body.

Branky: 36. a 56. Nedorost, 45. a 51. Novák, 12. Procházka, 60. Víšek - 32. Langhammer. Rozhodčí: Kubeš - Špringl, Kis. Vyloučení 5:4, navíc Procházka 10 min. Využití 1:1. Diváci: 2130.

Tipsport Cup - skupina D - 6. kolo

Vsetínská hokejová - Oceláři Třinec 2:5 (2:0, 0:0, 0:5)

Valaši poslední dobou příliš důvodů k radosti nemají, ale o to překvapivější byla jejich aktivita v zápase. Po první části hry si dokonce vytvořili dvoubrankové vedení po úspěšných střelách Stříteského a Hrňy. Další část ubránili s čistým kontem, ale v poslední už tlaku hostů vzdorovat nedokázali.

Branky: 6. Stříteský, 14. Hrňa - 47. a 53. Martynek, 50. Korhoň, 59. Skořepa, 60. Steber.

Tipsport Cup - skupina A - 6. kolo

Chomutov - Kladno 3:1 (2:1 0:0 1:0)

V samotném zápase už celkem o nic nešlo, snad jen o dobrý pocit. Chomutovští si vytvořili potřebný náskok během úvodních patnácti minut. Dvoubrankové vedení zajistili Šíp a Kostourek. Hosté za dvě minutu sice snížili Bělohlavem, ale z jejich strany to byl poslední radostný okamžik. Třetí a zároveň poslední gól zařídil domácí Trefný. Účastník druhé nejvyšší soutěže rozhodně nezanechal na turnaji špatný dojem a posbíral cenné zkušenosti, které se mu budou hodit do případných postupových bojů o primát nejlepšího celku první ligy.

Branky: 5. Šíp, 15. Kostourek, 45. Trefný - 17. Bělohlav. Rozhodčí: Turčan - Vitík, Mašek. Vyloučení: 7:7, navíc Révay (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1100.

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář