Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pardubice mají pohár

4. 9. 2007
ObrazekTipsport Hockey Cup už má svého nového majitele. V nervydrásajícím finále byly nakonec šťastnější Pardubice, které díky nájezdu Pivka odstartovaly vítěznou oslavu. Nechybělo však mnoho a nemuselo k tomu dojít. Velký dík bude jistě patřit i Hlinkovi, který dvě a půl minuty před koncem zajistil vyrovnání stavu.

Chrudimská hala si vychutnala závěrečnou bitvu turnaje se vším všudy. Bylo vidět, že proti sobě nastoupily týmy, které se vezly na velmi dobré formě. Moeller dlouho ztroskotával na výborném Mensatorovi, jenž dal zapomenout na nepříliš šťastnou reprezentační premiéru.

Oba celky nastoupily v očekávaných sestavách. Pouze se trochu spekulovalo, který gólman zaujme místo jedničky Pardubic. Volba padla na Hyláka a nutno říct, že utkání zvládl. Na druhé straně nemohl chybět Mensator. První velká šance byla k vidění v šesté minutě. Kristek individuálně prošel až před pardubickou svatyni a jeho projektil zazvonil k jeho smůle pouze na tyči. "Domácí" využili takřka to největší co si v prvním dějství vytvořili. Chybu Ustrnula potrestal Rolinek, jenž našel skulinu mezi betony karlovarského brankáře - 1:0. Ve čtrnácté minutě se naskytla výborná příležitost pro hosty, dvojnásobná přesilovka je sice zakončena Kristkem, ale pro postavení hráče v brankovišti gól nemohl být uznán.

Útočník se zkušenostmi z NHL se ale přece jen dočkal. V šestadvacáté minutě si najel do útočného pásma a pohybem zmátl všechny včetně Hyláka, střela vymetla horní růžek branky - 1:1. Zbytek třetiny byl na šance vyrovnaný, bojovalo se převážně ve středu hřiště. Oba brankáři vytvořené šance protivníka likvidují.

Začátek poslední dvacetiminutovky patřil Varům. Ostřelování Hyláka zakončil tvrdou střelou Melenovský, ale nikdo nevěděl, zda-li byla docílena branka nebo ne. Práci měl videorozhodčí, který nakonec podal zprávu, že puk skončil jen na horní tyči. Západočeši byli pokropeni živou vodou, Kristek a Bílek prověřili připravenost pardubického brankáře. Tlak evidentně zesílil a i trest přišel. Exkladenský Bílek využil ideálního postavení a poslal puk do sítě - 1:2. V osmačtyřicáté minutě zlikvidoval Mensator dvě vynikající šance Sýkory a Blažka. Pardubice přeřadily evidentně na větší ofenzivní otáčky, karlovarský brankář byl v jednom ohni. V osmapadesáté minutě přišla očekávaná odměna. Hlinka využil jeho špatného postavení a překvapivě vyrovnal - 2:2 ! V poslední minutě si ještě čerstvý reprezentant musel poradit s tvrdou střelou soupeře, ale každý už čekal na hvizd rozhodčího.

Prodloužení uběhlo jako voda a přišla na řadu poslední možná varianta rozhodnutí, tedy samostatné nájezdy. Přesnou mušku ukazuje jen navrátilec Pivko, který mazácky zakončuje do horního rohu, Bílek těžkou situaci nezvádl a bylo rozhodnuto. Moeller tedy zvádl přípravu na sezónu na výbornou, ale nesmíme zapomenout i na poraženého. Karlovy Vary ukázaly, že by mohly patřit mezi černé koně soutěže. Extraliga začíná už za několik málo lidí a tento turnaj mohl naznačit náznaky možností jednotlivých mužstev.

Moeller Pardubice - Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Rolinek (M. Hlinka), 58. M. Hlinka, rozhodující sam. nájezd Pivko - 26. Kristek, 46. Bílek (Pech). Rozhodčí: Minář - Bláha, Kalivoda. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. Diváci: 1528.

Pardubice: Hylák - Píša, Čech, Richter, Havíř, Snopek, M. Šeda, Posmyk, Linhart - Sýkora, Hlinka, Rolinek - Somík, Pivko, Andrašovský - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Klejna, Cetkovský, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.

Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Hanzlík, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťák - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář