Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finále je tady, kdo bude lepší?

4. 9. 2007
ObrazekPreview: Dnes od 17. hodin bude chrudimský zimní stadion svědkem dlouhoočekávané závěrečné bitvy turnaje Tipsport Hockey Cup. Zde skončí účinkování dvou nejúspěšnějších celků Pardubic a Karlových Varů. Vítěz se kromě trofeje může těšit i na nemalou finanční odměnu, která byla stanovena na osmsettisíc korun.

Výhoda "domácího" prostředí bude na straně Moelleru. Právě v Chrudimi totiž našli pardubičtí nový azyl, neboť jejich aréna nyní prochází rekonstrukcí. Oba týmy vyhrály své skupiny, Pardubice odolaly tlaku Sparty a Liberce, Karlovým Varům znepříjemnil start v soutěži tým Kladna, jak se ale ukázalo, tak to bylo první a zároveň poslední selhání západočeského klubu.

Systém turnaje byl možná pro věkteré týmy až příliš krutý, neboť ze skupin mohly postoupit pouze vítězové. Čtyři nejlepší se tak utkali v semifinále. První dvojici tvořily týmy Pardubic a Třince. Zatímco první zmíněné mužstvo mohlo v poklidu sledovat vysokou výhru Liberce nad Spartou, tak Oceláři museli bojovat ve Vsetíně o tři body, které byly podmínkou na královské postavení ve skupině D, nakonec tedy úspěšně. Samotné utkání pravdy bylo víceméně v režii domácích Pardubic, které i přes svůj nesmírně náročný program dokázali udržet otěže zápasu ve svých rukou a stali se prvním finalistou.

O jejich soupeři se rozhodlo z bitvy mezi Českými Budějovicemi a Karlovými Vary. Mountfield stejně jako Třinec čekal na svůj ortel až do posledního utkání rivala z Plzně. Západočeši překvapivě nezvládli klíčový zápas ve Znojmě, kde jim na postup stačilo bodovat. Sedmibranková prohra znamenala však konec veškerým nadějí, a tak se z postupu radovali budějovičtí. Jak už bylo zmíněno, tak Karlovy Vary prošli svou skupinou se ztrátou pouze jedné "kytičky" a celkově jejich výkony byly příjemným překvapením turnaje. Oběma celkům nechybělo nasazení, ale i díky defenzivní práci postoupili karlovarští.

Nyní nás tedy čeká finále, bitva o znovuzrozený Tipsport Cup. Jak si poradí svěřenci trenéra Říhy s výborně organizovanou hrou Varů? Ofenziva vs. defenziva i tak lze charakterizovat přednosti obou soupeřů. Oba celky by měly nastoupit v nejsilnějších možných sestavách. Tedy domácí včetně Sýkory, Rolinka, Pivka, Píšy a Richtera. Mimo jsou stále Lašák a Pucher. Naopak nebudou hrát Havel (konec zkoušky), Kolář a Haluza (oba se vrací do Hradce Králové).

Utkání začíná v 17:00 a přímým přenosem jej bude vysílat ČT2.






 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář