Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baráž o extraligu: Ústí se extraligového snu nevzdalo, rozhodne sedmý duel

15. 4. 2011

Hokejisté Ústí nad Labem se ještě nevzdali svého snu o extralize. Smečka Lvů v dnešním šestém klání baráže o účast v Tipsport extralize vybojovala třetí vítězství a vyrovnala tak stav série na 3:3. Mladá Boleslav tak nezužitkovala ani druhou možnost mečbolu.

Domácí vlétli na svého soka aktivní hrou, ale na Schwarze nedokázali vyzrát.

Mladá Boleslav se ke slovu dostala až během druhé třetiny. Černý nešťastně trefil Vrbatu hokejkou do obličeje, z čehož pramenil čtyřminutový trest pro místního hráče. Nabídnutou přesilovku hosté využili. Z dorážky se ve 34. minutě za Francouzova záda trefil Bahenský.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ústečtí ukázali, že i oni nemají problém zužitkovat početní výhodu - skóroval Roubík. Do druhé sirény se ještě prosadil Handlovský a domácí se tedy poprvé v zápase ujali vedení.

Třetí třetina přinesla definitivní rozhodnutí. Bruslařský klub vrátil zpět do hry Pabiška, který z brejku vyrovnal. Domácí se však nehodlali s aktuálním stavem smířit a takřka vzápětí udeřili Kovářem - 3:2. "Bolka" se snažila docílit vyrovnání, ale ani taktický manévr se šesti muži v poli jim nepomohl.

Lvi uhájili třetí výhru v sérii a vynutili si tak sedmý rozhodující duel, který se bude hrát v neděli 17. dubna na ledě Mladé Boleslavi.

Baráž o extraligu - 6. zápas:

HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky: 37. Roubík (L. Poživil, Alinč), 39. Handlovský (Kloz), 53. Kovář (Poživil) - 34. Bahenský (J. Štefanka, Macháček), 53. Pabiška (Žabka, Chaloupka). Rozhodčí: Minář, Homola - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 10:4, navíc Demel (MB) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6408.

Průběžný stav série: 3:3

HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - Gureň, Vobořil, L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, K. Černý, Němeček - Mikulík, Roubík, Ludvík - Kovář, Alinč, Rod - Kloz, Hanzl, Handlovský - Čurilla, Pajič, Diviš.
BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Benda, Lehikoinen - Bahenský, Divíšek, Boháč - D. Vrbata, Plodek, Pabiška - Matějovský, J. Štefanka, Demel - Hrdel, Gajovský, Macho.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář