Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baráž o extraligu: Ústí odmítlo konec, výhrou snížilo sérii na 3:2

13. 4. 2011

Hokejisté Mladé Boleslavi si již dnes mohli zajistit účast v Tipsport extralize i v dalším soutěžním ročníku. Stačilo jim k tomu jediné, zvítězit. Východočeši úlohu nezvládli ani přesto, že měli podporu domácího prostředí.

Úvod jim však dokonale nahrával do karet.

Po 53 sekundách hry se prosadil Pabiška a domácí se mohli radovat. Vstřelený gól jim dodal novou energii a čekalo se, kdy ji promění v další brankový okamžik. Příležitostí k tomu měli dostatek. Včetně tří přesilovek v první třetině. Bohužel pro ně se tak nestalo.

Druhá dvacetiminutovka byla protipólem té předchozí. Iniciativu převzali nečekaně hosté. O vyrovnání se ve 26. minutě postaral Gureň. Když brankáře Schwarze ještě překonali Hanzl s Roubíkem, tak bylo zřejmé, že Ústí se ještě vzdát nehodlá.

Mladoboleslavští odpadli hlavně díky bezchybnému Francouzovi. V závěru potvrdil triumf Rosolovy družiny čtvrtým gólem Hanzl.

Šestá konfrontace je na programu v pátek 15. dubna od 18:10.

Baráž o extraligu - 5. zápas:

BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Branky: 1. Pabiška (Boháč) - 26. Gureň (Ludvík, Mikulík), 34. Hanzl (Poživil), 37. Roubík (Mikulík), 59. Hanzl (Kloz). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8, navíc Matějovský (MB) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3950.

Průběžný stav série: 3:2

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Lehikoinen, Benda - Pabiška, Divíšek, Matějovský - Boháč, J. Štefanka, D. Vrbata - Tvrdík, Hrdel, Demel - Bahenský, Macho, Lenc.
HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - Klobouček, K. Černý, Němeček, Poživil, P. Hořava, Gureň, Vobořil - Mikulík, Roubík, Ludvík - Kovář, Alinč, Rod - Kloz, Hanzl, Handlovský - Diviš, Pajič, Sklenička - Čurilla.

Tipsport extralize i v dalším soutěžním ročníku. Stačilo jim k tomu jediné, zvítězit. Východočeši úlohu nezvládli ani přesto, že měli podporu domácího prostředí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář