Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baráž o extraligu: Boleslav potřetí vítězná, jediná výhra ji dělí od záchrany

11. 4. 2011

Hokejisté Mladé Boleslavi opět měli důvod k radosti. Východočeši totiž dokázali zvítězit v domovině ústeckých Lvů 4:2 a na úspěšné zápasy již v sérii vedou 3:1. Dělí je tedy jediná výhra od toužebného potvrzení setrvání mezi domácí elitou.

Bruslařský klub rozhodl o svém triumfu ve třetí třetině, kdy domácímu celku nadělil hned tři góly.

Utkání mělo lépe rozehrané právě Ústí. K první radosti přispěl Klobouček, který v závěru úvodní třetiny zužitkoval dvojnásobnou početní výhodu. Hosty šestadvacet minut držel v šachu spolehlivý gólman Orct, jenž dostal poprvé v baráži příležitost. Překonal ho se štěstím až Divíšek. Reálnost branky musel potvrdit videorozhodčí. Branka však očekávaně platila - 1:1.

Diváci si podruhé, ale také naposledy, večer zakřičeli gól v 37. minutě, kdy se prosadil po Mikulíkově pasu Roubík. Následně už přebrala iniciativu Mladá Boleslav.

O vyrovnání se ve 48. minutě postaral Pabiška, který tak příkladně odčinil svou předchozí spálenou tutovku. Zanedlouho se už zápas definitivně zlomil na stranu mladoboleslavské družiny. Vrbata svou příležitost okořenil příkladným zakončením - 2:3.

Domácí trenér Rosol se v závěru ještě pokoušel se šesti muži v poli se zápasem ještě něco udělat, ale snahu jeho svěřenců ukončil trefou do prázdné branky Štefanka - 2:4. Mladá Boleslav se tak dočkala třetí výhry v sérii a jediný úspěch ji dělí od jistoty záchrany v Tipsport extralize.

Pátý barážový duel je na programu ve středu 13. dubna od 17:30 (přímý přenos ČT4 Sport) - online skóre bude v naší sekci "Hokejové live výsledky".

Baráž o extraligu - 4. zápas:

HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Branky: 20. Klobouček (Hanzl, Kloz), 37. Roubík (Mikulík) - 27. Divíšek (Mikuš), 48. Pabiška (Divíšek), 51. D. Vrbata (Pabiška, Žabka), 60. J. Štefanka. Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Kostka, Bláha. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 6380.

Průběžný stav série: 1:3

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Klobouček, K. Černý, Němeček, Pojkar, Poživil, P. Hořava, Gureň, Vobořil - Mikulík, Roubík, Ludvík - Kloz, Hanzl, Handlovský - Diviš, Alinč, Sklenička - Čurilla, Pajič, Rod.
BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Lehikoinen, Benda - Boháč, Divíšek, Matějovský - Pabiška, D. Vrbata, Bahenský - Tvrdík, Hrdel, Demel - Lenc, J. Štefanka, Macho.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář