Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pardubice ustály nápor Komety a jediná výhra je dělí od titulu!

17. 4. 2012

Další díl skutečné bitvy o titul. Tak lze charakterizovat i páté střetnutí týmů Pardubic a Komety Brno. Východočeši měli snový začátek, když po třiadvaceti minutách hry vedli nad soupeřem z Moravy 4:0, ale jejich cesta za úspěchem tak snadná nakonec nebyla.

Brňané ač sužováni zdravotními patáliemi ukázali, že bojovností a příkladným nasazením mohou s Pardubicemi držet krok i přes fakt nepříznivého skóre.

Trenér Venera kromě již známých marodů Miroslava Holce a Róberta Petrovického nemohl počítat ani se službami Tomáše Svobody. Do hry se alespoň vrátil Radek Dlouhý. Smůla však tým Komety pronásleduje i nadále. Ze dnešního klání musel odstoupit obránce Tomáš Malec a v závěru také Jakub Svoboda. Tvrdý direkt bruslí navíc dostal Milan Hruška, ale ten se po šití na led vrátil.

K samotnému utkání. Pardubice dostaly po čtyřech minutách hry možnost početní výhody. Tu sice zužitkovat nedokázaly, ale krátce po jejím skončení vsítily toužebný gól. Postaral se o něj Jiří Cetkovský - 1:0. Kometa se mohla vrátit zpět do hry díky zkrácené přesilovce pěti proti třem, avšak výraznější tlak si vytvořit nedokázala.

Závěrečné dvě minuty prvního dějství byly pro "Perníkáře" slastnou odměnou. Nejprve Jiřího Trvaje pokořil Lukáš Nahodil a zakrátko procpal puk za jeho záda i Radovan Somík - 3:0. Snový průběh domácího týmu završil čtvrtou trefou za začátku druhé dvacetiminutovky Aleš Píša.

Stalo se nevídané - Jiří Trvaj poprvé během základní hrací doby v play off střídal. Jeho místo zaujal Sasu Hovi. Jakoby tento moment vnesl do hry novou zápletku.

Přesný pas Tomáše Divíška zachytil rozjetý Jakub Svoboda, který svižnou střelou odčaroval kouzlo dosud neprůstřelného gólmana Martina Růžičky - 4:1! Kometa ožila. Za dalších třináct minut se událo nečekané. Brno dvěma slepenými góly Jozefa Baleje a Jiřího Vašíčka snížilo na rozdíl jediné trefy a zápas měl nový scénář - 4:3!

Hosté se během třetí třetiny tlačili za vyrovnáním, ale cestu si znovu zkomplikovali. Jakub Koreis ztratil puk a Jiří Cetkovský prostřelil hbitého finského gólmana - 5:3. Trenér Zdeněk Venera překvapil taktickým manévrem, když už čtyři minuty před koncem zkusil power play. Sázka na riziko dokonce poprvé vyšla! Radek Dlouhý ještě v čase 58:19 vykřesal naději - 5:4! Ve snaze vyrovnat Brňané pokračovali ve hře bez brankáře. I přes viditelnou snahu nakonec inkasovali z hole Martina Barteka finální direkt - 6:4.

Pardubice se tak nakonec mohly radovat z vítězství, které je výrazněji posunulo k možnosti zisku poháru pro mistra extraligy. Série pokračuje šestým zápasem ve čtvrtek 19. dubna v Brně.

Finále Tipsport extraligy - 5. zápas:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 6:4 (3:0, 1:3, 2:1)
Branky: 6. Cetkovský (Semorád), 18. Nahodil, 19. Somík (Bartek, Píša), 23. Píša, 47. Cetkovský, 59. Bartek (T. Zohorna) - 23. Jakub Svoboda (Divíšek, Bičánek), 36. Balej (H. Zohorna), 36. Vašíček (Divíšek, Erat), 59. Dlouhý (Balej). Rozhodčí: Polák, Šindler - Bláha, Gebauer. Vyloučení: 5:7, navíc Čermák (KOM) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 10050 (vyprodáno). Střely na branku: 44:30.

Článek uvolněn k publikaci i pro server hokejportal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář