Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa bojuje o naději, Pardubice už dnes mohou slavit titul!

19. 4. 2012

V 18:10 startuje v pořadí už šesté finálové klání play off domácí Tipsport extraligy. Jediné vítězství dělí celek Pardubic od vysněného titulu. Nedá se však čekat, že by jim Brno, ač sužované nemalou marodkou, klíčový zápas pustilo.

Pro Kometu je to letos poslední domácí vystoupení sezony a to si jistě budou chtít nejen fanoušci, ale i samotní hráči užít ve vítězném duchu. I dle rozhovorů, které už řada hráčů poskytla, domácí chtějí dát do zápasu všechno. Prakticky už není ani na co čekat.

Jihomoravané mají poslední šanci sérii přinejmenším zdramatizovat. Cestu za případným úspěchem jim však komplikuje zdravotní stav hráčů. Mimo jsou Miroslav Holec, Róbert Petrovický, Tomáš Svoboda a nově také Tomáš Malec.

„Tentokrát opravdu nevím. Jde znát, že už je série dlouhá. Je to dvacáté utkání play-off, které hrajeme. Stojí to spoustu sil. Řada kluků není úplně v pořádku. Zranění hráči nám dost chybí, ale na druhou stranu je to důkaz, že do toho jdou naplno, že se nešetří. Kdyby do toho tak nešli, možná bychom ani ve finále nebyli. Vždy je to něco za něco. Jak poskládáme sestavu, budeme vědět těsně před zápasem,“ uvedl v rozhovoru pro webové stránky Komety trenér Zdeněk Venera.

Otázkou také zůstává, kdo se objeví v brněnské kleci. V předchozím utkání Jiří Trvaj, který převážnou část sezony působil v roli gólmanské jedničky, po čtvrtém obdrženém gólu střídal a zápas dochytal Fin Sasu Hovi. Nasadí prvně či druhého jmenovaného jsou zatím jen spekulace, vše odtajní až brněnský kouč těsně před utkáním.

Brno bude na nohou. Kromě tradičně zaplněné Kajot arény se ponese mohutná vlna podpory z náměstí Svobody, kam by mohlo zavítat více než 10 000 příznivců. A to ani není nutné zmiňovat, že se bude fandit u televizních obrazovek.

Zatímco Brno musí uspět, tak Pardubicím doslova do bot neteče. V sérii vedou 3:2 na zápasy a potenciální ztrátu si mohou dovolit. Východočeši by však rádi v Brně sezonu ukončili a převzali tak pohár pro mistra republiky. Příznivci "Perníkářů", kteří se nedostali přímo do Kajot arény, budou rovněž držet pěsti v open air atmosféře. Velkoplošná projekce je připravena na Pernštýnském náměstí v centru Pardubic.

Hosté chtějí na ledě soka uspět. „V Brně to chceme urvat, abychom se nemuseli vracet na zápas do Pardubic,“ uvedl výstižně pro pardubický web forvard Lukáš Nahodil.

Ostře sledované šesté finálové střetnutí bitvy o titul začíná dnes od 18:10. Přímý přenos zápasu můžete sledovat na programu ČT4 Sport.

Průběžný stav utkání můžete sledovat v naší sekci Aktuální hokejové výsledky.

Článek uvolněn i na hokejportal.cz.

Zdroje: hc-kometa.cz, hcpce.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář