Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zvolen posílí Laco s Markovičem

4. 5. 2008

ObrazekVedení mužstva HKm Zvolen angažovalo do svých služeb další dva hráče. Dres tamního celku obléknou brankář Ján Laco a útočník Jaroslav Markovič. Oba již trénovali s mužstvem v pátek a svou spolupráci stvrdili i podpisem smlouvy.

 

 

 

Šestadvacetiletý Laco se klubu upsal na tři roky a 23-letý Markovič na jednu sezónu. Vedení klubu původně hledalo adepta mezi českými gólmany, ale nakonec padla volba na Laca. Ten právě v dresu Banské Bystrice v uplynulém ročníku předváděl velmi dobré výkony a velkou roli sehrál i fakt, že v nejvyšší slovenské soutěži odchytal více než dvě stovky soutěžních utkání.

 

Realizační tým má rovněž jasno o tom, který brankář by mohl zaujmout pozici náhradníka. Měl by ji plnit dvacetiletý Marek Šimko. „Smlouvu jsme s ním podepsali na jednu sezónu s dvouroční opcí. Příležitost však určite dostane i talentovaný juniorský reprezentant Kristín. V průběhu sezóny by se mělo obsazení brankářských postů více vykrystalizovat,“ uvedl Ivan Piovarči, generální manažer klubu.

 

Pod smlouvou je rovněž další gólmanský odchovanec Lukáš Škrečko, který uplynulou sezónu strávil v Košicích.  Příchod útočníka Markoviče okomentoval GM klubu slovy: „Netajil jsem, že ještě jednoho šikovného forvarda potřebujeme. Rozhodli jsme se pro Markoviče. Dohoda byla velmi rychlá. Smlouvu jsme uzavřeli na jednu sezónu s následnou roční opcí. Je to bojovník, který  má zároveň i celkem zajímavé statistiky. Jeho velkou výhodou je jeho univerzálnost. Může hrát na levém i pravém křídle stejně dobře.“

 

Zdroj: hkmzvolen.sk, foto: Marián Peiger

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář