Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikúš opouští Skalicu, bude bojovat o NHL

10. 7. 2009

Tým Skalice se bude muset v nadcházejícím ročníku obejít bez služeb své ofenzivní hvězdy. Juraj Mikúš, jenž se Žigmundem Pálffym vytvořil nejúdernější dvojici v soutěži, se rozhodl zkusit štěstí v kempu Los Angeles Kings, kam odcestoval v průběhu týdne. V případě neúspěchu je již předem dohodnutý na angažmá ve finském TPS Turku.

 

Mikúš zažil ročník snů. Se Skalicí bojoval v domácí extralize překvapivě o titul. Po boku legendárního Pálffyho zaznamenal až skoro neuvěřitelných devadesát bodů a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže.  O služby dvaadvacetiletého forvarda se zajímaly i další přední kluby. Přednost nakonec dostala alternativní nabídka od finského týmu. "Jsem rád, že si Juraj nakonec vybral TPS, přestože měl  mnoho nabídek v Rusku a ve Švédsku. Jeho osobním cílem je, aby v budoucnu hrál v NHL, TPS bere jako alternativu. Je přímočarý a inteligentní hráč s dobrou střelou, " okomentoval potenciální posilu Ari Vuori, manažer klubu.


Nadějného Slováka draftoval před čtyřmi lety Montreal, ale na kontrakt nedošlo. Mikúš je nyní volným hráčem a může tedy bojovat o svou příležitost v jimém celku. Vedení Skalice si je vědomo ztráty, a proto také nehodlá uvolnit svou největší ikonu ŽIgmunda Pálffyho, o kterého se zajímal nejeden klub z Kontinentální hokejové ligy.

Zdroj: hc.tps.fi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář