Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falta v Nitře skončil

25. 1. 2009

Pro českého legionáře Pavla Faltu skončilo v pátek angažmá v Nitře. Vedení devátého celku slovenské nejvyšší soutěže se totiž rozhodlo s brankářem ukončit smlouvu. Poslední tečkou za vzájemnou spoluprací byla porážka 4:5 s Kežmarokem.

 

 

 

Třiatřicetiletý odchovanec jihlavského hokeje přišel do Nitry před letošní sezónou. Svou dosavadní kariéru nejvíce spojil s mužstvem Bílých Tygrů z Liberce, ve kterém strávil sedm sezón. Po příchodu tehdejšího reprezentačního brankáře Milana Hniličky ztratil pozici jedničky a postupně byl odsunut až na nepopulární třetí post. Hostování v Berouně či ve Vrchlabí byly jediným řešením, jak pravidelně zatěžovat svou výstroj. V loňském roce přijal nabídku Nitry, avšak jeho angažmá skončilo neočekávaně brzy.

 

Falta nastoupil na pozici jedničky a stihl odchytat čtyřiatřicet zápasů s průměrem 3,27 a úspěšností zákroků 87,59, což příliš dobrá čísla nebyly. V poslední době ho však sužovalo bolestivé zranění ruky, kvůli kterému rovněž poslední zápas nedochytal. Nitra proto reagovala angažováním Martina Šúreka, který přichází ze Zvolena na střídavý start. Tímto však celá situace vyřešena není, klub shání nadále nového strážce svatyně.

 

Zdroj: hkmnr.sk

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář