Jdi na obsah Jdi na menu
 


Musíme se na koncovku více soustředit a snad se to brzy zlomí, říká útočník Mory Zbořil

7. 10. 2009

ObrazekNebýt posledních dvou utkání, tak je v olomoucké kabině veseleji. Po pěti kolech byli svěřenci trenérů Vlka a Fialy na čtvrtém místě v tabulce, což byla ideální pozice na atakování příček nejvyšších. Vše bohužel narušila domácí porážka se Znojmem a další na ledě Chomutova. Mora nyní čeká nový úspěch.

 

 

Tomáši, v loňské sezoně jste právě Chomutov porazili v obou vzájemných zápasech, avšak nyní to nevyšlo. V čem byl soupeř lepší?
Hlavně v přesilových hrách. V tom si myslím byl největší rozdíl mezi oběma mužstvy. Zatímco nám moc nejdou, tak Chomutov je hrál výborně a v každé z nich hodně hrozil, a také z ní dal dva góly.



Za domácími jste výrazně nezaostávali, avšak zatímco oni se radovali z pěti branek, tak vy jenom ze dvou. Poněkud nepříjemné to bylo pro gólmana Štefana Žigárdyho, který po čtvrté brance přepustil své místo Daliboru Sedlářovi. Proměňování šancí se prozatím jeví jako mnohdy hůře řešitelný úkol. V čem si myslíte, že mohla být hlavní chyba?
No, je to velký problém. Bez gólu se prostě vyhrát zápas nedá. Nedaří se nám střelecky, šance jsou, ale bohužel je nedokážeme proměňovat. Musíme se na koncovku více soustředit a snad se to brzy zlomí.



Už dva zápasy jste nebodovali, což mělo za následek pád ze čtvrtého místa až na osmé. Mrzet musí zejména domácí porážka se Znojmem, kterému se vám nepodařilo vstřelit ani gól. Co je potřeba změnit, aby soupeř z Jihlavy odjížděl domů bez bodů?
No, ten propad je dám tím, že tabulka je hodně vyrovnaná. Stačí jednou, dvakrát vyhrát a budeme zase třetí, čtvrtí. Hlavně musíme dát gól nebo spíš nějaké góly. Hra není špatná, chce to jen proměnit šance.



Osobně už sedm zápasů čekáte na svou první letošní branku. Bude to ve středu právě Tomáš Zbořil, kdo vstřelí jeden z olomouckých gólů do sítě Jihlavy?
Samozřejmě bych byl rád, šancí jsem na to měl už spoustu, ale pořád nic. Snad se to konečně prolomí. Ale ve středu bude nejdůležitější vyhrát.



Nebudeme-li počítat jednozápasovou výpomoc ve Znojmě, tak jste si zahrál nejvyšší soutěž v dresu Třince. Ocelářům se nyní evidentně daří a už atakují čelo tabulky. Sledujete jejich výsledky?
Abych se přiznal, tak moc nesleduji.



V Olomouci působíte už čtvrtým rokem. Jak se Vám vůbec v hanácké metropoli líbí?
Líbí se mi tu hodně. Je tu skvělá parta a příjemné prostředí. Mám to kousek domů za rodiči. Jsem tu moc spokojený.



Dva roky jste působil i v nedalekém Přerově. Jak vzpomínáte na „zubří“ angažmá?
Jééé, to už je, ale hodně dlouho. To byly juniorská léta. Vzpomínám na to rád. Jeden rok se nám moc podařil, takže to bylo skvělé.



Řada hráčů si do nové sezony dává osobní mety. Dáváte si i Vy nějaká předsevzetí?
Ty já si moc nedávám. Chci jen, aby se nám jako týmu dařilo, osobní mety pro mě nejsou až tak důležité.

Děkuji za rozhovor.


Rozhovor zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář