Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jen jsme se snažili něco udělat, abychom Lukáše zachránili, říká jeden z andělů strážných Tomáš Zbořil

5. 1. 2010

ObrazekZápas v Třebíči měl být atraktivním soubojem o ligové body. Nakonec se odehrála nervy drásající bitva, která byla daleko důležitější než cokoli jiného. Olomoučtí hráči neváhali okamžitě zakročit a právě touto rychlou reakcí se podařilo domácího obránce zachránit. Utkání bylo odloženo a hráči Mory se na ledě představili až v sobotu, kdy s přehledem porazili čtvrtý Hradec Králové. Své dojmy z utkání sdělil Tomáš Zbořil.

 

Tomáši, v sobotu jste ve šlágru kola s přehledem rozprášili Hradec Králové. Vítězstvím jste zároveň potvrdili, že s východočeským týmem hrát umíte. Soupeř na vás marně hledá recept už druhou sezonu. Nejspíš málokdo čekal, že vyhrajete takovým rozdílem. Co považujete za nejdůležitější okamžik zápasu?

„Poslední dobou se nám na ně daří, to je pravda. Nejdůležitější určitě bylo, že po snížení na dva jedna jsme ještě do konce třetiny dokázali odskočit na rozdíl dvou gólů."

Utkání mělo velmi slušnou úroveň a divákům se rozhodně muselo líbit. Na ledě se i často jiskřilo a právě hosté těžko rozdýchávali některé situace.

„Konec zápasu už byl z jejich strany hodně nervózní. Věděli, že už nemůžou vyhrát a někteří jejich hráči to nedokázali unést."

Dá se říct, že z mužstva už odpadla nejistota, která poslední dobou brzdila v rozjezdu? Přece jenom poslední zápasy nebyly výsledkově výrazně přesvědčivé.

„To určitě. Nějak se nám ztratila ta lehkost ze začátku sezóny, ale každé mužstvo si musí za tu sezonu projít nějakou krizí. Tak doufám, že to pro nás byla ona a už je za námi."

Vysoké vítězství a herní pohoda byly svým způsobem balzámem na duši po velmi nepříjemné události v Třebíči, ve které se místo zápasu o body odehrála bitva o život domácího obránce Lukáše Slámy. Právě Vy jste byl spolu s Jakubem Bartoněm, Čuříkem a Daliborem Sedlářem doslova anděly strážnými. Nebýt Vaší přítomnosti, tak se mohla zrodit tragédie. Vnímáte obrovskou podporu fanoušků, kteří Vás mají za hrdiny?

„Toho si moc vážíme, ale to by udělal každý, kdyby tam byl. Jen jsme se snažili něco udělat, abychom ho zachránili."

Během probíhající sezony jste opět obměnil spoluhráče ve formaci. Poslední dobou nastupujete s Lubomírem Korhoněm a Matoušem Venkrbcem, jak se Vás vůbec s nimi hraje?

„Je pravda, že už jsem letos spoluhráčů pár vystřídal, ale mně to nějak problém nedělá. Hraju rád s každým, když se daří a je pohoda."

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu povedených zápasů.

 

 

Rozhovor zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno, foto: Jaroslav Pazdera.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář