Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do Vrchlabí si pojedeme pro body, ale bude to těžké, nastínil cíle sobotního zápasu Nedbálek

31. 10. 2009

ObrazekOlomoučtí hokejisté zažívají jednu z nejlepších bodových sérií klubu v historii a díky tomu se po patnácti kolech soutěže drží na výborném třetím místě. Mora z posledních osmi zápasů vydolovala více než slušných dvacet bodů a ráda by své konto rozšířila o další body už dnes. O současném dění v klubu jsme si popovídali s nadějným obráncem Michalem Nedbálkem, který patří k elitním zadákům hanáckého mužstva.

 

Michale, máte za sebou náročný zápas v Havířově, který jste dokázali dovést do vítězného konce. Panteři se překvapivě pohybují na sestupových příčkách a bylo zřejmé, že se budou chtít předvést v co nejlepším světle. Jaké ve Vás zápas zanechal pocity?


Máte pravdu, bylo to náročné utkání. Spíše než pěkný hokej to byl boj. Jsem rád, že se nám to povedlo ubojovat, i když ke koukání to moc nebylo.


Z domácích nejvíce hrozila trojice Smejkal, Piecha a Moravec. Právě prvně jmenovaný je kmenovým hráčem Olomouce, takže střetnutí mělo významnější nádech. Došlo během zápasu nebo před ním na klasické hecování?


Myslím , že ani moc ne. Havířov není momentálně v nejlepší situaci, takže na to asi ani ze strany Smejkyho (Filipa Smejkala – poznámka autora) nebyla ani nálada. Jinak Smejky hrál dobré utkání a byl pro nás velkým nebezpečím.


Máte vizitku ofenzivního beka a patříte mezi ty střelecky aktivní, ale na svém kontě máte prozatím jen jediný gól. Další brankové úspěchy si schováváte na významnější utkání?


(Pobaveně) Jo, na play off si je šetřím. Ne, vážně chci dát gól každý zápas. Zatím se nedostávám do šancí a střel v takovém počtu, jak bych chtěl.


Jak se Vám zamlouvá současná jedna z nejlepších bodových sérií klubu v historii? Dvacet získaných bodů z posledních osmi zápasů je opravdu výborná bilance.


Určitě je ta atmosféra dobrá, každý rád vyhrává.  Ale i tak si myslím, že jsme těch bodů mohli poztrácet klidně méně. Máme na to, aby to bylo lepší.


V Olomouci působíte již třetím rokem, a tak můžete už trošku porovnávat. Herní stránka týmu vypadá dobře, myslíte si, že současný tým je sehranější než ten z minulé sezony?


Jsme silnější tým, než loni. Minulá sezona byla taková divná. Od začátku jsme se motali okolo středu tabulky. Už na ni ani nemyslím, co bylo, bylo. Koukám se hlavně dopředu.


Jste odchovancem vsetínského klubu, sledujete i nadále výkony Valachů? Je známo, že v určité vazbě nejspíš nemáte na tamní klub dobré vzpomínky. Vedení před sezonou vyhlásilo útok na postup do 1. ligy. Myslíte, že má současný tým na to, aby vyšší soutěž hrál?


Sleduju kluky ze Vsetína a fandím jim. Nějaká hořkost vůči klubu z mé strany není. Není ani proč. Klub vedou už jiní lidé, kteří dělají svou práci dle mého dobře. Těžko hodnotit šance na postup, uvidí se v play off, kam myslím Vsetín jednoznačně postoupí. A pak už záleží na spoustě jiných faktorů.


Když jste začínal, měl jste nějaký hokejový vzor, kterému jste se chtěl herně podobat?


Líbili se mi vždy ofenzivní obránci a vůbec hráči s dobrým bruslením. Takže se mi v mládí zamlouval Radim Tesařík a ze světových hráčů Pavel Bure.


Každého mladého hráče tlačí k pracovitosti nějaký ten někdy i tajný hokejový sen, máte i Vy nějaký?


Mám cíl, za kterým si jdu, ale ten si nechám pro sebe. (s tajemným úsměvem).

Dnes zamíříte opět ven, a to na led Vrchlabí, které jste v prvním kole doma porazili 3:1. Soupeř zatím nepodává stabilní výkony, ale dá se předpokládat, že se bude chtít proti třetímu týmu ligy vytáhnout. Co by mělo být základem k tomu, abyste prodloužili svou úspěšnou sérii? Jaký bude tedy cíl?


Do Vrchlabí si pojedeme pro body, ostatně jako každý zapas. Jsme silný tým a chceme body sbírat každý zápas. Vrchlabí je dobrý tým a doma hodně nebezpečný. Bude to těžké utkání. Základ bude dobra obranná hra s dobrým pohybem.


Po havířovském Davidu Moravcovi se v sobotu na ledě nejspíše nevyhnete další ofenzivní hvězdě Janu Čalounovi. Velká zodpovědnost tedy připadne na vás obránce. Je vůbec během hry čas myslet na to, že hrajete proti bývalým reprezentantům?


Já na to při hře nemyslím. Je to zkušený hráč. K tomu co dokázal, tak mám k němu zdravý respekt, ale že bych si z něj při zápase sedl na zadek to ne… (s úsměvem).


Děkuji za rozhovor a přeji více střeleckého štěstí a spoustu dalších úspěšných zápasů.

 

Rozhovor zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno, foto: Jaroslav Pazdera.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář