Jdi na obsah Jdi na menu
 


Se Švédskem o novou možnost

31. 12. 2007

ObrazekDnes čeká naši juniorskou reprezentaci poslední zápas, který může ještě zamíchat postupovou teorií. Český výběr po výhře nad Slovenskem si zajistil čtvrtfinálovou účast, ale právě odpolední klání se Švédskem může napovědět víc. V případě vysoké výhry můžou svěřenci trenéra Hořavy pomýšlet na vítězství ve skupině a na případný start až v semifinále.

 

Teorie je daná přesně. Náš výběr pokud chce skupinu vyhrát, tak musí výběr Tre Kronor porazit o pět branek, což není vzhledem k postavení a vyzrálosti soupeře příliš reálný počin. Skóre je tím hlavním ukazatelem konečného pořadí v tabulce, neboť při rovnosti bodů rozhodne celková bilance ve vzájemných zápasech. V lepší pozici jsou Švédové, kterým k triumfu ve skupině stačí bodovat.

 

Seveřané jsou v zápase proti českým barvám jasným favoritem. O síle skandinávské země hovoří i fakt, že si dokázala poradit s Kanadou, největším favoritem turnaje. Český kouč viděl tento zápas živě a byl z jeho úrovně nadšen. „To byl zápas opravdu špičkové úrovně. Švédové mají všechno. Jsou silní u mantinelu, výborní bruslaři, neustále důrazní. Mají čtyři vyrovnané pětky, je to jedno z nejlepších mužstev na světě,“ okomentoval atraktivní duel. Vzájemná bilance České republiky a Švédska není z našeho pohledu vůbec příznivá. V letošní sezóně se nám je nepodařilo přelstít. Poslední měření sil skončilo naším pětigólovým debaklem.

 

Do utkání však náš výběr nehodlá jít s ustrašeným dojmem. „Nebudeme hrát nijak uvolněně, to by bylo hodně ošidné. Když už jsme nastavili nějaký styl, tak nemůžeme nic vynechat. I kdyby jsme měli hrát třeba proti Bulharsku, tak musíme hrát naplno. Vždyť pořád ještě můžeme hrát o první místo. Bude to těžké, ale když se to povede, fajn. A když se to nepovede, čekají nás další zápasy,“ uvedl lodivod Hořava.

 

Utkání začíná dnes ve 14. hodin.

 

Předpokládaná sestava ČR:

Neuvirth - Bořuta, Jordán, Parýzek, Piskáček, Prokop, Kundrátek - Bártek, Frolík, Voráček - Látal, Strapáč, Hampl - Sklenář, Kuběna, Ondráček - Meidl, Semorád, Szturc.

 

Zdroj: Sport.cz, foto: Stanislav Souček

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář