Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reparát vyšel, Češi vítězně

30. 8. 2007
ObrazekV Karlových Varech se odehrálo odvetné přípravné utkání s výběrem Německa. Narozdíl od prvého měření sil naši hráli aktivněji a svůj náskok si pohlídali. Klíčovou byla zejména druhá třetina, kdy jsme zaznamenali tři branky. V bráně byl spolehnivý Milan Hnilička.


Náš tým šel do vedení už ve třetí minutě, přesilovou hru využívá důrazný Václav Skuhravý, který si tak mohl vychutnat bouřlivých ovací klubových fanoušků - 1-0. Ve čtrnácté minutě to už mohlo být 2:0. Sýkora vystihl nepřesný pas soupeře a řítil se sám na Kotschnewa, ale ten vytahuje dva fantastické zákroky. Nejprve betonem zamezil zakončení a pak dorážku zlikvidoval svou lapačkou. Potvrdilo se heslo, nedáš-dostaneš. Nedorozumnění v české obraně potrestal Tripp, jenž využil přesnou přihrávku od Ullmanna - 1:1. V závěru třetiny se našim naskytla zkrácená přesilovka pěti proti třem, ale k vážnému ohrožení jsme se nedostali.

Němci nebezpečně zahrozili v čtyřiadvacáté minutě Gogollova teč naštěstí těsně míjí Hniličkovu svatyni. Za tři minutu měl další velkou šanci pardubický ostrostřelec Sýkora, ale přestřelil. Za nedlouho už to bylo opět veselejší. Netík lišácky obelstil Kotschnewa a hala bouřila - 2:1. Češi byli evidentně na koni, jejich aktivní hra dělala soupeři problémy a ten často volil nepovolené zákroky. Další přesilovou hru proměnila karlovarská formace, autorem byl Kumstát, jenž využil nedůslednosti obránců a dorazil puk mimo dosah gólmana - 3:1. Čtvrtý gól zajistit neúnavný Sýkora, jenž využil další chybnou přihrávku na modré čáře a zakončil přesnou střelou mezi betony Kotschnewa - 4:1.

Poslední třetina už byla na šance chudší. Náš celek si udržoval náskok a do výrazné ofenzivy se nehnal, promarnil však další dvojnásobnou početní výhodu. V závěru dostali diváci další dárek ve formě výměny brankářů, kdy se na led dostala i klubová jednička Mensátor, pro něhož to byla premiéra. Bohužel už během pěti sekund ho překonal Tripp - 4:2. Soupeř se ještě pokoušel o power-play, ale bez úspěchu. Česká republika tak oplatila Německu porážku.


Česká republika - Německo 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Skuhravý (Kroupa), 28. Netík (Žižka), 31. Kumstát (Skuhravý), 38. P. Sýkora - 16. Tripp (Ullmann), 58. Tripp (Goc, Ančička). Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:14, navíc Renz (Něm.) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2340.

Česká republika: Hnilička (58. Mensator) - Píša, Čáslava, Richter, Žižka, Kroupa, Zíb, Hunkes, Kutlák - P. Sýkora, J. Straka, Tenkrát - Netík, Huml, Hřebejk - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Růžička, Červenka, Langhammer. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Německo: Kotschnew - Holland, Osterloh, S. Goc, Draxinger, Ančička, Renz, Petermann, Bakos - Tripp, Ullmann, Seidenberg - Schütz, Hackert, Gogulla - Klinge, Barta, Felski - M. Müller, Fical, Polaczek. Trenéři: Uwe Krupp, Ernst Höfner a Klaus Merk.

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář