Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Finsko - Česko

7. 2. 2008

ObrazekČeská hokejová reprezentace dnes vstoupí do třetí části seriálu Euro Hockey Tour.  V premiérovém vystoupení na letošních Švédských hrách se od 17.15 utkají s týmem Finska, v jehož dresu se s reprezentační kariérou slavnostně rozloučí veterán Raimo Helminen.

 

 

Svěřenci trenéra Hadamczika odcestovali do Tampere leteckým speciálem v dopoledních hodinách. Souboj s výběrem Suomi může určit, jak na tom aktuálně třetí tým evropské Tour je. Češi s Finskem mají poměrně příznivou bilanci, takže úspěch by nebyl až tak překvapivý. V každém případě je před nimi nevyzpytatelný soupeř, který jistě bude chtít své legendě Helminenovi nachystat vítěznou rozlučku s národním dresem.


Třiačtyřicetiletý veterán nastoupí k svému 331. střetnutí, což je unikátní světový rekord. Helminen se zúčastnil i šesti olympiád a má na svém kontě řadu evropských ocenění. Zahrál si i prestižní kanadsko-americkou NHL, kdy v dresech North Stars a newyorkských Rangers a Islanders nasbíral stosedmnáct startů.


Kouč Hadamczik se opět nevyhnul sérii omluvenek, a proto musel sáhnout i mezi náhradníky, kteří byli v širší nominaci. Na poslední chvíli se k týmu nepřipojí Jan Hrdina, který původně měl odehrát zápasy proti Švédsku a Rusku. Útočníka švédského HV 71 postihla nemoc, a tudíž se z Petera Jánského, původně výpomocného náhradníka, stal právoplatný člen mužstva.


Kapitánem výběru byl jmenován Radek Hamr a jeho zástupci budou Tomáš Žižka a Josef Melichar. Češi předchozí tři dny pilně trénovali v Praze a sám Hadamczik byl spokojen. "Jsem mile překvapen přístupem hráčů, všichni pracovali na úrovni. Teď uvidíme, jak budeme stačit soupeřům," uvedl. Reprezentace poměří síly s Finy, Švédy a nakonec je čeká lídr evropské Tour tým Ruska.


Minulé měření sil se Suomi skončilo divokou přestřelkou, z nichž vzešli jako vítězové severští. Českému výběru se povedlo dotáhnout tříbrankovou ztrátu, což soupeře sice ochromilo, ale vítězný gól se přece jen třepetal v naší síti.  Naším nejproduktivnějším hráčem zápasu byl Petr Kumstát, který dal dvě branky a na další přihrál, karlovarský útočník nechybí v nominaci ani teď.


Předpokládaná sestava národního týmu:

Hnilička - Melichar, Hamr, Sičák, Žižka, Krstev, Čáslava, Benák, Černošek - Klepiš, Marek, Netík - Kůrka, Kašpařík, Bulis - Irgl, Huml, Lukeš - Kumstát, Skuhravý, Rolinek - Jánský.

 

Program turnaje (7. - 10. února 2008):

Čtvrtek 7. února:
Finsko - Česká republika 17:15 (Tampere)
Rusko - Švédsko 19:00 (Stockholm)

Pátek 9. února:
Finsko - Rusko 12:00 (Stockholmu)
Švédsko - Česká republika 15:30 (Stockholmu)

Sobota 10. února:
Česká republika - Rusko 12:00 (Stockholm)
Švédsko - Finsko 15:30 (Stockholm)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

None

dansssblock,4. 3. 2008 7:38

Only best free news! :
http://american-citysearch.com

None

brendaorg333,29. 2. 2008 6:41

Everybody is very recommend to visit the portal interesting sites:
http://farise.cn