Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nominace na Channel One Cup

3. 12. 2007

ObrazekAlois Hadamczik, trenér českého národního týmu, odtajnil jména hráčů, jenž svou zemi budou reprezentovat  na ruském turnaji Channel One Cup. Samotná nominace přinesla dvě překvapivá jména. Pozvánka neminula navrátilce Klepiše a další překvapením bylo i povolání kanonýra Tona.

 

 

Před ostrým moskevským startem odehraje  v úterý 11. prosince náš výběr přátelský zápas se Slovenskem. Samotná ruská mise začíná za dva dny později, kdy náš celek v Praze změří síly se Švédy. Další utkání s Finy a Ruskem se již odehrají na půdě pořádající země.

 

Jakub Klepiš se rozhodl přerušit boj o místo v sestavě Washingtonu a vrátil se do klidnějších českých míst. Konkrétně se připojí k týmu Slavie Praha. "Klepiše velmi dobře znám ještě z působení ve dvacítce. V NHL někdy hrál i nehrál, teď se vrací zpátky. Myslím ale, že jeho výkonnost je taková, aby byl nominovaný,"  zdůvodnil jeho nominaci Hadamczik.

 

Po delší době se do týmu vrací sparťanský ostrostřelec Petr Ton. V médiích se objevily spekulace, že mezi hráčem a trenérem Hadamczikem panují rozpory, ty však se zdají býti zažehnány. "S Petrem Tonem jsem nikdy problém neměl. Dříve jej ale trápily potíže s rukou, takže minulé akce nemohl hrát. Mluvil jsem s ním a reprezentovat určitě chce," obhájil tvrzení kouč.

 

Ze zdravotních důvodů chybí pouze původně nominovaná čtveřice Adam Svoboda (nemoc - antibiotika), Václav Varaďa (naštípnutá žebra), Radek Hamr a Ondřej Kratěna. Jejich náhradníci budou osloveni v nejbližší době.

 

Nominace české hokejové reprezentace: turnaj Channel One Cup a příprava se Slovenskem:

 

Brankáři: Roman Málek (Plzeň), Milan Hnilička (Ufa/Rus.), ?

Obránci: Vladimír Sičák, Filip Novák (oba České Budějovice), Tomáš Žižka (Slavia Praha), Angel Krstev (Liberec), Josef Melichar (Linköping/Švéd.), Petr Čáslava (Čerepovec/Rus.), Miroslav Blaťák (Ufa/Rus.), Zdeněk Kutlák (Ambri Piotta/Švýc.), ?

 

Útočníci: Petr Sýkora, Tomáš Rolinek (oba Pardubice), Václav Skuhravý, Petr Kumstát (oba Karlovy Vary), Štěpán Hřebek (České Budějovice), Roman Červenka (Slavia Praha), Leoš Čermák (Liberec), Petr Ton (Sparta Praha), Martin Chabada (Lulea/Švéd.), Jan Bulis (Chimik MO/Rus.), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus), Jakub Klepiš (Hershey/AHL), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/Rus.), Petr Tenkrát (Timra/Švéd.), Jan Hrdina (HV 71/Švéd.).

 

Náhradníci:

Brankáři: Martin Prusek (Vítkovice), Lukáš Mensator (Karlovy Vary), obránci: Michal Gulaši (Vítkovice), Jan Hanzlík (Sparta Praha), Václav Benák (Plzeň), Vlastimil Kroupa (Třinec), útočníci: Petr Hubáček, Jiří Burger (oba Vítkovice), Ivan Huml (Mora), Michal Důras (Plzeň), Tomáš Netík (Sparta Praha), Jaroslav Balaštík (Zlín).

 

Program národního týmu:

Úterý 11. prosince (přátelsky): Česko - Slovensko (Praha, Sazka Arena) - 17:30.

 

Turnaj Channel One Cup:

Čtvrtek 13. prosince: Česko - Švédsko (Praha, Sazka Arena) - 17:30.

Sobota 15. prosince: Česko - Finsko (Moskva) - 18:00.

Neděle 16. prosince: Rusko - Česko (Moskva) - 14:00

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář