Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karjala Cup: Češi vyzvou Finy

7. 11. 2007

ObrazekJiž zítra odstartuje program prestižního turnaje Karjala Cup. Střetnou se týmy České republiky a domácího výběru Finska. Oba celky si mají co oplácet. Hadamczikovi svěřenci svého protivníka na této akci porazili během posledních pěti zápasů pouze jednou, a to předloni. Suomi zase tlačí  fakt, že musí napravit své loňské neúspěšné působení. 

 

 

Premiéra naší reprezetace může ukázat mnoho důležitých poznatků. Může se potvrdit fakt, že aktuální výběr hráčů nenajde na Finy potřebnou protizbraň. Trenér však musí vycházet z toho, co mu bylo umožněno na mezinárodní turnaj pozvat. Na druhé straně však můžou někteří dodatečně povolaní ukázat, že si svou šanci zaslouží.

 

Jak už bylo zmíněno i dříve, tak trenér Hadamczik měl nemalé problémy s účastí oslovených hráčů. Omluvenky se zastavily až na čísle sedm a hlavní plány zkušeného lodivoda dostaly vážnou trhlinu, neboť leadeři jako Bulis či Sýkora se na turnaj dostavit nemohli. V zápase si debut v národních barvách odbyde hned trojice hráčů. Památného okamžiku se dočkají Filip Novák, Marek Tomica a Angel Krstev. "Možná ze začátku trošku nervózní budu, ale to většinou zmizí po prvním střídání. Hrozně se na to těším," uvedl českobudějovický Novák.

 

Hadamczik se pokusil sestavit jednotlivé pětky převážně systémem klubové působnosti. Nepřekvapí tedy lajna ve složení Bednář - Červenka - Tomica, sekundovat jim může karlovarská dvojice Kumstát - Skuhravý doplněná sparťanským Netíkem. Nemalé naděje se jistě budou vkládat do elitní formace, která nastoupí se složení Irgl - Marek - Varaďa. Předvést se bude chtít určitě i Straka, jenž v zemi tisíců jezer minulosti úspěšně působil. V bráně podle předpokladů nastoupí Hnilička.

 

Předpokládaná sestava Česka:
Hnilička - Čáslava, Hrabal, F. Novák, Melichar, Blaťák, Krstev, Zíb, Sičák - Irgl, Marek, Varaďa - Čermák, J. Straka, Rolinek - Bednář, Červenka, Tomica - Kumstát, Skuhravý, Netík.

 

Zápas otevře oponu finského turnaje v 17.15 a odehraje se v Hartwall Areně. Od 19.30 bude pak v Jönköpingu k vidění i druhý duel mezi Švédskem a Ruskem.

 

Zdroj: ČTK, foto: René Volfík (ČTK), edit: hokej.estranky.cz

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář