Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanadská tvrz zůstala nepřekonána

26. 12. 2007

ObrazekČeská juniorská reprezentace nevstoupila do mistrovství světa správnou nohou. S Kanadou, velkým favoritem turnaje, sice mladíci sváděli velmi statečný boj, ale nepodařilo se jim vsítit ani jeden gól, což v podstatě rozhodlo o výsledku zápasu. Hlavní hvězdou zápasu byl John Tavares, jenž se sám postaral o dvě branky javorových listů.

 

 

Kanada potvrdila, že jejich pozice na šampionátu může být opět nepřehlédnutelná. Vítězové tří posledních mistrovství světa se mohou pyšnit velmi kvalitním kádrem v čele s již zmíněnou hvězdou Tavaresem. Sedmnáctiletý útočník je pasován na jednoho z hlavních favoritů draftu roku 2008 a své renomé potvrdil. Výborně mu sekundoval jeho kolega z útoku Steven Stamkos, jenž měl prsty ve všech gólech kanadského týmu.

 

V naší brance se ukázal Neuvirth, v úvodu utkání si příliš nezachytal, neboť více práce měl rozhodně jeho protější kolega Bernier. Devetenáctiletého gólmana, jenž již okusil i slavnou NHL v dresu Los Angeles Kings,  zaměstnali během přesilové hry Bořuta s Frolíkem. Do slibné šance se řítil Sklenář, ale toho zastavili nedovoleně kanadští obránci, a tím se Čechům naskytla půlminutová přesilovka pěti proti třem. Voráček ani Bořuta na Berniera nevyzráli. Prvně jmenovaný se zanedlouho proti kanadskému ochránci svatyně ocitl zcela sám, ale nepodařilo se mu mrštného protivníka překonat.  Kanaďané zahrozili paradoxně během své početní výhody, avšak Turrisovi překazil radost Neuvirthův beton. Češi bojovali o každý puk, Voráčkova šance volala po gólu, Bernier ji však utnul opět pohotovým zákrokem. V závěru třetiny značně zaměstnali Neuvirtha Turris a Mathias.

 

Kanada postupně zvyšovala na důrazu, což mnoho našich hráčů v soubojích pocítilo. Neuvirth se ocitl v palbě střel při další početní výhodě Kanady. Fantastickým zákrokem si poradil s Marchandovým pokusem a při Stamkosově šanci jej zastoupila tyč. Český tým se dostal opět do hry zhruba v polovině zápasu. Střela Látala či Květoně postrádali přesnost. V další velké šanci se ocitl Mattias, ale Neuvith se opět předvedl efektní zákrok. Úvodní gól padl v dvaatřicáté minutě. Aktivní Tavares si najel na Pyettovu nabídku a nedal českému gólmanovi šanci - 0:1.

 

Definitivní zlom přišel v posledním dějství. Kanada si udržovala laťku tvrdé hry a její tlak sílil. Po čtyřech minutách rozesmutnil české barvy Halischuk, který zužitkoval Neuvirthem vyraženou střelu a navýšil gólový účet zápasu - 0:2. Nechybělo mnoho a Giroux mohl brzy vsítit i třetí branku. Té se Kanaďané dočkali ve dvaapadesáté minutě, když se v další přesilové hře prosadil Tavares. Našemu týmu se už nepodařilo soupeře něčím překvapit, a tak si na  úvod turnaje připsali svěřenci trenéra Miloslava Hořavy porážku.

 

Česko - Kanada 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 32. Tavares (Pyett, Stamkos), 44. Halischuk (Godfrey, Stamkos), 52. Tavares (Stamkos). Rozhodčí: Partanen, Ronn (oba Fin.) - Feola (USA), Kekalainen (Fin.). Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. Diváci: 10 057.

 

Česko: Neuvirth - Bořuta, Jordán, Piskáček, Parýzek, Suchý, Prokop, Hampl, Kundrátek - Látal, Frolík, Květoň - Szturc, Strapáč, Voráček - Bártek, Semorád, Meidl - Ondráček, Kuběna, Sklenář. Trenér: Miloslav Hořava.

 

Kanada: Bernier - Alzner, Doughty, Hickey, Schenn, Pyett, Godfrey - Marchand, Turris, Giroux - Simmonds, Sutter, Legein - Boychuk, Holzapfel, Gillies - Tavares, Matthias, Stamkos, Halischuk. Trenér: Craig Hartsburg.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář