Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtfinále začíná, Rusko nebo Česko?

2. 1. 2008

ObrazekČeské juniorské reprezentanty čeká klíčový zápas, který může určit zda-li bude jejich účinkování na turnaji posouzeno jako úspěšné nebo neúspěšné. Rozdané karty určily, že naším soupeřem bude tým Ruska. Právě jim máme možnost oplatit porážku z loňského šampionátu.

 

 

Ruský celek je pasován na jednoho z největších favoritů turnaje a rozhodně jeho plány nekončí mezi osmi posledními týmy. Jeho dosavadní výsledky však zatím neukázaly prognózy o síle týmu. Ve skupině, jenž odehrála zápasy v Liberci, si nedokázali poradit pouze s týmem USA. Český výběr si připsal dvě výhry. Družina trenéra Hořavy dokázala vyzrát na slovenské a dánské mladíky, nad jejich síly byly už mužstva Kanady a naposledy Švédska.

 

„Rusové jsou favorit turnaje. Na turnaji ve Finsku jsme s nimi prohráli 1:5 a čtyři góly jsme dostali z přesilovek. Takže si na to budeme muset dávat pozor,“ uvedl hlavní přednosti aktuálního soupeře kouč Hořava. O receptu na soupeře mají  jasno i samotní hráči.  „Nasazení a týmová práce, tak jako proti Slovensku.  Musíme se na to připravit tak, abysme odevzdali maximum,“ tvrdí kouč. „Mohla by být naše výhoda, že hrají hodně dopředu a na obranu zase tolik nespoléhají. Pak bychom mohli udeřit z protiútoků. Ale bude to těžké, jsou hodně rychlí a silní, výborně jsou na tom kombinačně. Někteří z nich už hrají superligu,“ uvedl obránce Bořuta.

 

Utkání začíná dnes od 20:00 a přímým přenosem jej vysílá program ČT4.

 

Předpokládaná sestava: Kovář - Bořuta, Jordán, Parýzek, Piskáček, Prokop, Kundrátek - Bártek, Frolík, Voráček - Látal, Strapáč, Hampl - Sklenář, Kuběna, Ondráček - Meidl, Semorád, Szturc. Trenér: Miloslav Hořava.

 

Foto: Stanislav Souček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář