Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česko - Švédsko, kdo bude lepší?

10. 11. 2007

ObrazekČeské hokejisty čeká po Finsku další severský soupeř. Švédové jsou však pro nás méně oblíbeným soupeřem, neboť v posledních letech nám jejich hra dělá potíže. Z posledních dvanácti zápasů jsme výběr Tří korunek dokázali porazit poze jednou. V naší brance se tentokrát představí sparťanský Tomáš Duba.

 

 

Švédové narozdíl od našeho výběru nevstoupili do turnaje správnou nohou. V úvodním zápase, který se odehrál ve čtvrtek nestačili na Rusko. Dnes jistě budou po výhře daleko hladovější a je jisté, že svěřence trenéra Hadamczika nečeká procházka růžovým sadem.

 

Český kouč neměl po vítězném utkání s Finskem důvod nějak razantně zasahovat do sestavy. Změna bude pouze předem ohlášená, kdy dostane příležitost místo Milana Hniličky sparťan Tomáš Duba. Šestadvacetiletý lídr Sparty si připíše druhý start v národním dresu, naposledy tomu bylo před třemi lety. Třináctým útočníkem zůstane stejně jako v minulém utkání českobudějovický Štěpán Hřebejk.

 

"Švédové jsou zarputilí a důrazní v obranné činnosti. Bude důležité, jak se dokážeme prosadit přes jejich organizovanou defenzivu," uvedl Hadamczik. Klíčem k úspěchu bude jistě bezchybný výkon obrany a rovněž bojovnost podložená úspěšnou ofenzivou.

 

Samotné utkání začíná od 13.15.

Předpokládaná sestava Česka:
Duba - Hrabal, Čáslava, F. Novák, Melichar, Krstev, Blaťák, Sičák, Zíb - Irgl, Marek, Varaďa - Čermák, J. Straka, Rolinek - Bednář, Červenka, Tomica - Kumstát, Skuhravý, Netík.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář