Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyrovná Kometa s Ústím zápasovou ztrátu?

3. 3. 2009

Druhá nejvyšší domácí hokejová soutěž má dnes na programu již čtvrté zápasy semifinále play off. Ve včerejších soubojích se z vítězství radovaly oba domácí týmy. Hradec nedovolil ústeckým Lvům se gólově prosadit a Chomutov přehrál brněnskou Kometu rozdílem třídy. Budou večerní střetnutí vyrovnanější nebo některé z mužstev získá matchball?

 

 

Hráči Brna si vývoj utkání v Chomutově zajisté představovali jinak. Už po necelé polovině základní hrací doby svítilo na ukazateli hrozivé skóre 5:0, konečná verze výsledku 5:1 útěchou rozhodně není. Samotný vstup do zápasu ani snad horší být nemohl. Po necelé minutě překvapil Hyláka dobře mířenou střelou Eiselt. Hosté mohli brzy vyrovnat, ale přes ležícího Hanuljaka nikdo nedokázal neposedný puk nasměrovat. V patnácté minutě zvyšoval Domin na 2:0 a trefa Květoně znamenala třetí domácí úspěch ještě do první dvacetiminutovky.

 

Při čtvrtém gólu si kopec smůly vybral gólman Hylák, který si střelu Eiselta srazil nešťastně za svá záda. Domácí brankář Hanuljak se vyznamenal zejména během dvojnásobného oslabení, když lapil gólovou střelu Černého. Pátý gól do sítě Brna obstaral dorážkou Ťupovy střely Hlinka. To už byl v bráně náhradník Horčička, který vystřídal nešťastného kolegu Hyláka. Kosmetickou úpravu skóre zařídil pro brejku s Barusem povedeným zakončením Sedlák - 5:1.

 

Kometa dostala výprask a navíc prohrává v sérii 2:1 na zápasy, další neúspěch by mohl značně přitížit břemeno, které si chce napříč play off nést. Zasvítí brněnská hvězda na cestu k triumfu? „Začíná nový zápas. Jestli jsme prohráli 5:1 nebo 1:0, je úplně jedno. Musíme se z toho oklepat, trošku to rozebrat a zítra začít od nuly,“ uvedl Kýhos. „Nemá z toho cenu dělat vědu, ale také se musíme podívat pravdě do očí,“ dodal brněnský kouč.

 

Hradec zatím zcela vyvrací domněnku, že je proti Ústí outsiderem. Východočeši dokázali vyhrát v prvním utkání na ledě soupeře a včera využili k druhému úspěchu domácí prostředí. Ústředním faktorem výhry byl bezchybný výkon gólmana Koutského, jenž za svá záda nepustil ani jednu z pětatřiceti střel soupeře. Jeho protějšek měl o něco méně práce, ale kapituloval dvakrát. Ve čtyřiatřicáté minutě ho překonal Fořt a za pět minut později na něj dokázal vyzrát i Koudelka. Pětitisícovka diváků tak mohla slavit zasloužené vítězství.

 

,,Kluci dneska odehráli parádní utkání a to po celých šedesát minut. Celkově to považuji za hodně zdařilé vystoupení našeho týmu," uvedl po utkání spokojený trenér Pavel Pazourek. Hradečtí si druhého úspěchu v sérii cení, avšak ví, že ještě je před nimi náročná cesta. ,,Musíme hrát stejně trpělivě jako dnes. V tom je naše šance na úspěch. Ústí bude v úterý pod velkým tlakem a toho musíme využít. Sice vedeme 2:1, ale ještě není nic rozhodnuto,“ dodal obránce Václav Lesák. 

 

Zdroj: hchk, hc-kometa.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář