Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústečtí Lvi obhajují první místo, Kometu čeká derby s Olomoucí

29. 10. 2008

Po předehrávce, ve které Chomutov rozstřílel Benátky v poměru 6:2, pokračuje zbývajícími sedmi zápasy program osmnáctého soutěžního kola. V Brně bude k vidění moravské derby mezi místní Kometou a trápící se Olomoucí. První místo bude obhajovat Ústí, které cestuje na led málo čitelné Chrudimi.

 

 

Havířov - Beroun (17:30)

Panteři jsou v krizi. Po slibném začátku nyní na tým spadla deka a šňůra sedmi porážek v řadě donutila vedení klubu k radikálnímu zásahu. Byla ukončena spolupráce hned s třemi hráči. S dresem Panterů se tak nedobrovolně rozloučili Martin Štěpánek, Roman Hlouch a Martin Vozdecký. Domácí by případný úspěch mohl nakopnout. V úvodu sezóny Havířov dokázal na ledě soupeře vyhrát, což je bezesporu kladný ukazatel. Medvědi v minulém kole neuspěli ve Vrchlabí a nyní by jim bodový zisk přišel vhod. Ukončí domácí svůj půst? Šanci mají, jak s ní naloží, tak to zůstává na nich.

Tip autora: 1

Třebíč - Jihlava (18:00)

První derby aktuálního kola. Horácké Slavii vůbec nevyšel start do nového ročníku. Série porážek ji odsunula na samé dno ligové tabulky. Za poslední tři kola dokázalo mužstvo Třebíče bodovat, zatím to tedy nasvědčuje, že se blýská na lepší časy. Hosté by rádi navázali na úspěch, jehož dosáhli nad Havířovem. Očekává se vyrovnané utkání.

Tip autora: 1

Vrchlabí - Poruba (18:00)

Domácí uspěli v Berouně, což jim pomohlo k udržení mezi trojicí nejlepších týmů. Poruba aktuálně není v takovém rozpoložení, aby mohla pomýšlet na takové mety. Týmu se všeobecně nedaří. Z šestnácti odehraných zápasů mužstvo utrpělo deset porážek. První vzájemný zápas v sezóně vyzněl pro Vrchlabí, které dokázalo Porubu porazit na jejím ledě. Nyní se karta obrací a nutno říct, že bodová ztráta Vrchlabí by byla velkým překvapením.

Tip autora: 1

Chrudim - Ústí (18:00)

Severočeský klub se spokojeně veze na vítězné vlně. Série deseti výher v řadě budí obdiv. Ústečtí sesadili z královského trůnu brněnskou Kometu a nyní tak vládnou celé lize. Dnes je čeká nepříjemný soupeř. Nováček z Chrudimi je velkým překvapením soutěže. Tým pod vedením trenéra Hostáka kvete a šesté místo v průběžné tabulce je vysoce ceněnou odměnou. Hosté jsou favoritem, ale Chrudim už překvapila nejednoho soupeře.

Tip autora: 10

Kometa Brno - Olomouc (18:00)

Za určitých okolností by se mělo jednat o šlágr kola. Bohužel s ohledem na neuspokojivé výkony Olomouce by byl status zápasu poměrně nadnesený. Zápas se však ponese ve stádiu oslav, neboť domácí klub slaví 55 let od založení Rudé hvězdy. V hledišti by se měla ukázat řada významných osobností klubu a celkově lze očekávat výrazně bouřlivou atmosféru. Mora se herně trápí a série pěti porážek v řadě strhává psychiku týmu až na samotné dno. Šance Hanáků jsou nízké, ale úspěch by mužstvu mohl pomoct z mizérie.

Tip autora: 1

Havlíčkův Brod - Most (18:00)

Aktuální devátá příčka je pro domácí ideálním místem pro střádání plánů. Rebelům se podařilo prodloužit úspěšnou statistiku na ledě Olomouce, ve které si připsali ceněnou výhru. Vítězná série domácích tak vzrostla už na čtyři utkání. Most je na tom o dvě místa v tabulce lépe a má k dobru tři body, nevýhodu pro něj však bude, že měření sil proběhne na ledě soupeře.

Tip autora: 1

Hradec Králové - Kadaň (19:00)

Domácí mají co napravovat, svého soupeře totiž nedokázali porazit pětkrát v řadě. Nečeká je však vůbec nic snadného, Kadani se totiž venku daří a zajisté bude chtít svou úspěšnou sérii prodloužit. Domácí okupují pátou příčku, ale ztráta na vyšší pozici devítibodová. Hosté jsou na tom o šest míst hůře, ale bodový zisk nemusí být pro něj nereálný.

Tip autora: 10

 

Foto: Miroslav Rosendorf

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář