Jdi na obsah Jdi na menu
 


Udrží si Vrchlabí překvapivé vedení v soutěži?

1. 10. 2008

ObrazekNejspíš málokdo čekal, že kralování Chomutova skončí takovým úderem. Zpočátku neotřesitelná pozice, nyní až čtvrté místo. Takový je účet z posledních dvou zápasů bývalého lídra soutěže. Kolaps postihl i Havířov, a tak se do čela dostalo z druhé vlny Vrchlabí a Kometa Brno. Zůstane pořadí stejné nebo budou další změny?

 

 

Aktuální rozestupy mezi jednotlivými týmy nejsou vůbec velké, takže se dá očekávat, že v případě výsledkových souvislostí mohou nastat další zajímavé přesuny. O pozici vedoucího celku soutěže může bojovat rovných pět celků. Snad jen v případě Jihlavy by se jednalo spíše o shodu okolností. I na druhém konci tabulky může dojít k posunu. tato situace se týká zejména Třebíče, která v minulém kole konečně bodovala a nyní pokud porazí doma Chrudim, tak má šanci se odlepit ze dna tabulky.

 

HC VOKD Poruba - HC Benátky nad Jizerou (17:00)

Souboj třináctého s dvanáctým týmem tabulky, těžko říct, zda-li tohle utkání bude poutat větší pozornost. Oba celky samozřejmě můžou v případě výhry pomýšlet na posun v tabulce, ale nedá se od žádného z nich očekávat atak stupňů nejvyšších. Poruba má však co napravovat. Mužstvo nevyhrálo doma už tři zápasy, což je tristní bilance. Hosté jsou sice venku zatím neškodní, ale výhra nad Berounem jim může pomoci bojovat o další dobrý výsledek.

Tip autora: 1

 

KLH Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Ještě nedávno neohrožená vláda, nyní boj o návrat na výsluní. Chomutov jako by se nevzpamatoval z šoku, který mu zařídili hokejisté Olomouce. Porážka s Mostem je jistě dalším překvapením. Další kolaps si už jeden z favoritů soutěže dovolit nemůže. Na nohy by ho jistě postavila vysoká výhra, těžko však odhadovat, jestli je toho tým nyní schopen. Rebel od zápasu s Kometou nebodoval, tudíž nelze určit v jaké síle mužstvo může být.

Tip autora: 1

 

HC Havířov Panthers - HC Olomouc (17:30)

Panteři sice nedostali tak tvrdý direkt jako Chomutov, ale rovněž přišli o svou neporazitelnost a také možnost jít do čela tabulky. Aktuální třetí pozice je dobrým základem pro útok na trůn, avšak s Olomoucí by se mělo počítat. Hanáci sice podají opravdu nečitelné výkony. Chudým dávají a bohatým berou, tak by šlo charakterizovat výsledkové počínání Mory. Favoritem budou však domácí, kteří doma mají nejlepší bilanci v lize.

Tip autora: 10

 

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Dukla může být s dosavadním umístěním nadmíru spokojena. Čtrnáct bodů ze sedmi zápasů je na jejich poměry solidní výsledek. Celý bodový zisk navíc mužstvo získalo z posledních pěti utkání, což je srozumitelný parametr formy. Ústečtí Lvi zatím nepůsobí ohrožujícím dojmem. Očekává se, že postupem času tým nabere na obrátkách a zaútočí mezi nejlepší čtverku ligy.

Tip autora: 10

 

SK Horácká Slavia Třebíč  - HC Chrudim (18:00)

Třebíči se v minulém kole podařilo prolomit prokletí bodového zisku a tým i poměrně překvapivě slavil výhru na ledě Poruby. Byl tak zažehnán jeden nepříznivý faktor, nyní je třeba na něj navázat a kdy jindy, než proti relativně výkonnostně stejnému soupeři. Chrudim zakončuje první polovinu tabulky a podle výsledků je zatím překvapením soutěže. Výborná je zejména bilance z domácího prostředí, která je druhou nejlepší v lize. Venku je to však již žalostné a těžko předpokládat, že tým bude vozit pravidelně body.

Tip autora: 1

 

HC VCES Hradec Králové - HC Kometa Brno (18:00)

Pokud by se nějaké střetnutí mělo ohodnotit statusem "šlágr", tak by s největší pravděpodobností získal oprávnění tento souboj. Hradec nepůsobí vyrovnaným dojmem, ale dá očekávat, že by se výkonostně měl posunout o level nahoru. Průběžná sedmá příčka rozhodně není cílem východočeského klubu. Domácí už tři utkání v řadě nepoznali v normální hrací době porážku, což jim může hrát pozitivním způsobem do karet. Brno se pyšní ještě výraznější bilancí. Jako jediný tým po šedesáti minutách neprohrálo. Hosté mají před sebou zářivou metu v podobě šance postupu na první místo. Utkání by mělo být vyrovnané, otázkou je, který z celků ukáže více odvahy.

Tip autora: 02

 

HC Vrchlabí - HC Most (18:00)

Ve Vrchlabí panuje euforie. Loňský nováček soutěže osídlil výsadní pozici krále a to už svědčí o současné formě. Pět zápasů v řadě bez porážky, triumf na ledě Poruby a Olomouce, taková je bilance prvního týmu ligy. Most po úvodních třech kolech měl stoprocentní bodový zisk, vše mu narušila porážka na ledě Komety Brno. Od té doby získal skalp pouze Chomutova.

Tip autora: 1

 

HC Berounští Medvědi - SK Kadaň (18:00)

Střetnutí dvou méně úspěšných klubů bude bitvou o cenné body. Medvědi doma lapají po dechu. Ze čtyř zápasů dokázali zvítězit pouze nad Třebíčí a to ještě jednogólovým rozdílem. Kámenem úrazu je nepruduktivní útok. Beroun v dosavadním průběhu nastřílel pouze devět branek, což je velmi špatný výsledek. Hosté na to s úspěšností ofenzivy nejsou o nic lépe, v jejich prospěch hraje pouze menší počet inkasových gólů. Kadaň naposledy bodovala v šesté kole a to na ledě Havířova, kterému z konta ukradla dva body. Prosadí se i nyní?

Tip autora: 02

 

Foto: Michal Eger

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář