Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uchrání Olomouc s Boleslaví své tvrze i podruhé?

11. 3. 2008

ObrazekV pondělí vstoupily týmy do úvodních soubojů v rámci semifinálových sérií 1. hokejové ligy. Výhodu domácího prostředí využily celky Olomouce i Mladé Boleslavi. Podaří se jím zvítězit i dnes?

 

 

 

Samotné střetnutí mezi nejúspěšnějším klubem po základní části a Kometou Brno nebyl zdaleka tak jednoznačný, jak se mohlo na první pohled zdát. Mladoboleslavští si sice už po deseti minutách vytvořili dvoubrankový náskok, ale to hosty nikterak nepoložilo. Ve čtrnácté minutě snížil Zubíček a za dvacet minut později zařídil vyrovnání Lipina. V závěru střetnutí stoupala nervozita a hra se začínala přiostřovat. Zaplněnou arénu v 55. minutě rozveselil Král, ale Kometa se nevzdávala. V posledních minutách si při power-play vynutila značný tlak zejména díky dvojici Lipina-Mikel. Až po ztrátě kotouče ukončil zápasové drama střelou do prázdné branky Šindel.

 

I v Olomouci byl k vidění vynikající hokej s fantastickou diváckou kulisou. Zaplněný stadion hnal Moru k triumfu opravdu ukázkovým způsobem. Po úvodní vyrovnané třetině se domácí Kohouti odpoutali na rozdíl dvou branek a zbytek zápasu již plně kontrolovali. Chomutov držel krok do 33. minuty, kdy se prosadil Kolda. Olomouc však navýšila obrátky své mašiny a za necelou minutu Davídek vrátil svému celku vedení, které posléze navýšil dvěma přesnými zásahy Ministr. Hanáci tedy vstoupili do série správnou nohou, už dnes můžou udělat další krok na cestě za úspěchem.

 

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno (17:30)

Stav série 1:0 (4:2)

ČF: Mladá Boleslav - Havlíčkův Brod 4:0 na zápasy - Kometa Brno - Hradec Králové 4:2 na zápasy.

vzájemné zápasy v letošní sezóně: Brno - Boleslav 4:2, Boleslav - Brno 5:1, Boleslav - Brno 4:2.

 

HC Olomouc - KLH Chomutov (18:00)

Stav série 1:0 (5:2)

ČF: Olomouc - Ostrava 4:1 na zápasy, Chomutov - Vrchlabí 4:1 na zápasy

vzájemné zápasy v letošní sezóně: Chomutov - Olomouc 4:1, Olomouc - Chomutov 1:3, Olomouc - Chomutov 5:2.

 

Foto: Michal Eger (hc-kometa.cz)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář