Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři týmy jsou bez porážky, kdo padne jako první?

19. 9. 2008

ObrazekPouze tři týmy po úvodních třech kolech si drží stoprocentní bodový zisk. Tabulce vládne zatím suverénní Chomutov. Překvapením jsou bezesporu další dvě místa, které drží celky Havířova a Mostu. Sobotní program však může mnohé změnit. Nejtěžšího soupeře má Most, který bude bojovat o nemožné na vroucím ledě Komety Brno.

 

 

Papírově nejlépe je na tom Chomutov, kterého čeká doma Kadaň. Panteři se střetnou s Ostravou, jenž již nese název HC VOKD Poruba, což se předpokládá jako vyrovnaný duel. Největším tahákem bude nejspíš souboj Hradce Králové s Ústím nad Labem. Těžká zkouška čeká oba nováčky soutěže. Chrudim bude na domácím ledě vzdorovat snad probouzející se Olomouci a Benátky nad Jizerou cestují do Vrchlabí k pokusu na reparát z minulého kola.



SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)

Třebíč zatím dává vzpomenout na své trápení z loňské sezóny. Jako jediný tým ligy nemá z třech zápasů ani bod a navíc samotné skóre 5:12 hovoří o průběžné herní nepohodě. Domácí nečeká lehký soupeř. Rebel zahájil nový ročník o něco lépe a aktuálně uzavírá první polovinu tabulky. V prvním zápase sice havlíčkobrodští museli přijmout direkt od Ústí v podobě 5:1, ale hned další kolo tentýž výsledek překvapivě nadělili doma Olomouci. Ve třetím kole těsně prohráli v Mostě. Třebíč má co napravovat, ale musí začít fungovat defenziva.


Tip autora: 10


HC Kometa Brno - HC Most (17:00)

Brno patří k týmům, které zatím nepoznaly v normální hrací době hořkost porážky. Po přesvědčivé výhře v Kadani přišla smolná domácí prohra v prodloužení s Ústím nad Labem. Ve vyrovnané bitvě o moravského krále byla nakonec po nájezdech úspěšnější Olomouc. Hosté se zatím překvapivě vezou na vítězné vlně. Loňský nováček soutěže si postupně připsal na své konto skalpy Olomouce, Třebíče a Havlíčkova Brodu. Západočeši však nyní opět musí přepnout na maximální otáčky, neboť z ledu posvátné Komety se body vozí jen sporadicky. Brno vstoupí do utkání jako jasný favorit a vše by se mělo ukázat na ledě.


Tip autora: 1


HC Havířov Panthers - HC VOKD Poruba (17:00)

Panteři jsou určitě druhým velkým překvapením průběžné sezóny. Nutno však říct, že zatím se tým vyhnul těm relativně silnějším soupeřům. Avšak podceňování výher nad Třebíčí, Jihlavou a Berounem není na místě. Panteři si věří, avšak je jisté, že Poruba bude bojovat o co nejlepší výsledek. Ostravští mají na svém kontě zatím jedinou výhru, kterou si připsali v prvním kole proti Hradci Králové a zajisté by aspoň z části chtěli odčinit domácí zaváhání proti Vrchlabí.


Tip autora: 10


KLH Chomutov - SK Kadaň (17:30)

Pokud by se měl určit aktuálně nejlepší tým 1. hokejové ligy, tak Chomutov má připravený trůn. Tým zatím potvrzuje svou výsadnost a celkovou herní a hlavně střeleckou pohodu. Ze třech zápasů se chomutovští v jednadvaceti případech radovali ze vstřelené branky a to je prozatím unikátní výsledek. Kadaň cestuje do jámy lvové a zajisté to bere plně na vědomí. Jako dvanáctý celek tabulky nemá příliš podnětné šance na úspěch. Ale bojovností můžou hosté překvapit, to je jisté. Nic se však nemění na tvrzení, že Chomutov a výhra by měla být pevná sobotní vazba.


Tip autora: 1


HC Dukla Jihlava - HC Berounští Medvědi (17:30)

Mezi Jihlavou a Berounem je výrazný rozdíl pouze ve skóre. Dukla si připsala potřebnou výhru v minulém kole nad Třebíčí. Beroun pro změnu plně bodoval na ledě Vrchlabí. Doma však s Havířovem už na úspěch navázát nedokázal. Medvědi z obou domácích zápasů nezískali ani bod a po úvodním debaklu s Chomutovem jakoby na tým dolehl duch trápení. Skóre 1:10 mluví prakticky za všechno. Jihlavští jsou favoritem a tedy je očekáván triumf domácího celku.


Tip autora: 1


HC Chrudim - HC Olomouc (18:00)

Domácí nyní mají možnost opět prozkoumat svou připravenost. Ze svého prvního domácího zápasu s Kadaní mají všechny body, avšak to je z jejich bodového zisku tří zápasů vše. Olomouc se nejspíš po výhře nad Brnem dostala do etapy oživování, a tak se dá očekávat, že Hanáci si pojedou na led nováčka pro své další vítězství. Chrudim se však zajisté pod vedením kouzelníka Hostáka jistě bude chtít předvést. Bude kouzlo nováčka stačit na ostřílené Kohouty?


Tip autora: 2


HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Papírově řečeno by se mělo jednat o šlágr kola. Souboj devátého se čtvrtým celkem tabulky by měl lákat. Se statusem favorita je to ošidné. Hradec je zatím doma stoprocentní, avšak Ústečtí Lvi jsou zase na tom lépe v dalších faktorech. Hosté nepoznali porážku v normálním hracím době a určitě nepočítají s tím, že se na tom něco po čtvrtém kole změní. Oba celky mají ambice na příčky nejvyšší a je tedy očekáván útočný hokej s cílem vítězství. Otázkou zůstává, kdo bude efektivnější.


Tip autora: 02


HC Vrchlabí - HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Souboj loňského a letošního nováčka je zajímavým zpestřením sobotního kola. Domácí se zatím za své výsledky stydět nemusí. Po třech kolech zisk pěti bodů je nadmíru slušný. Mrzet trošku může domácí prohra v prodloužení s Berounem, ale tříbodový zisk z ledy Poruby byl víc než solidní náhradou. Naproti tomu hosté se v soutěži teprve zabydlují. Úvodní nadšení po prvním zápase nováčkovského derby, kdy tým porazil doma Chrudim, opadlo. Přišla ledová šestigólová sprcha od Hradce Králové a navíc osmigólová domácí potupa s Chomutovem. Nepříjemné direkty, které zajisté zanechají stopu. Vrchlabí je favoritem zápasu a mělo by zvítězit.


Tip autora: 1

 

Foto: Vladimír Vronka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář