Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soupeři si brousí zuby na favority, podaří se jim překvapit?

24. 10. 2009

Největším otazníkem sobotního programu je to, jak si povede silná trojka na ledě svých protivníků. Chomutov se představí v Havlíčkově Brodě, Ústečtí Lvi zavítají do Jihlavy a Olomouc do nedalekého Šumperka. Status favorita patří výhradně hostujícím celkům, ale o to více se očekává, že domácí budou chtít překvapit. Kdo bude úspěšný?

 

Sobotní program 13. kola:

HC Rebel Havlíčkův Brod - KLH Chomutov (17:00)

Rebelové zatím mohou jen s nostalgií vzpomínat na vynikající vstup do sezony. Pětizápasová šňůra vítězství je minulostí a úspěchy se nyní jeví jako zbožné přání. Z posledních sedmi utkání tým porazil jen nováčka z Tábora, což je tristní bilance. To hosté ještě letos neví, co je to prohrát. Chomutov je ve formě, která se jen těžko bude eliminovat. Radek Duda a Milanové Kraft s Procházkou nahání soupeřům hrůzu. Prvně jmenovaný si může vychutnávat pozici nejproduktivnějšího muže soutěže, což je sladká odměna. Favorit je zcela jasný, domácí však nemají co ztratit, nicméně jejich úspěch by se rovnal science fiction.

Tip: Chomutov si připíše další výhru na své bohaté konto.

 

Sportovní klub Kadaň - Orli Znojmo (17:00)

Poté, co Kadaň utržila těžký direkt na ledě Olomouce, dostalo sebevědomí týmu značnou trhlinu, která se projevila další a poněkud nečekanou domácí porážkou s Táborem. Ve středu ale tým zabojoval a z ledu Chrudimi si přivezl cenné dva body. Orli měli krizi ještě hlubší, neboť nedokázali bodovat během čtyř po sobě jdoucích střetnutí. Vydřená výhra 6:4 nad Rebely by mohla vnést do kabiny lepší náladu. Znojmu se však venku vůbec nedaří, jeho bilance je třetí nejhorší v lize a úspěch by byl vítaným.

Tip: Hosté soupeře překvapí a odvezou si dva body.

 

Salith Šumperk - HC Olomouc (17:00)

Šumperská série výher skončila už po dvou zápasech a porážky s Vrchlabím a těžká v Berouně předznamenaly nutnost radikáního zásahu do chodu týmu. Na trenérské lavici skončilo duo Režnar-Žůrek a nová motivace by měla přijít se Svatoplukem Číhalem. To v Olomouci vládne naprostá spokojenost. Tým si drží pětizápasovou sérii výher a zajisté bude chtít u Draků na své úspěchy navázat. Pod drobnohledem bude zajisté aktuální král ligových kanonýrů Martin Davídek, který si během dvanácti utkání připsal deset branek. Uchrání Draci své sídlo proti olomoucké legii?

Tip: Hostům se podaří prolomit odpor domácích a připíší si šestý úspěch v řadě.

 

HC Benátky nad Jizerou - HC Berounští Medvědi (17:00)

Ani Benátky se neubránily krizi. Čtyři utkání bez bodového zisku ukončily předchozí euforii. V minulém kole se podařilo mužstvu překvapit výhrou ve Vrchlabí, což by mohlo přinést nové oživení. Bojovnost a nasazení bude nutné, neboť Medvědi přijedou po vysoké výhře nad Šumperkem, odhodlaní na své vystoupení navázat.

Tip: Utkání bude dramatické, Beroun bude bodovat.

 

HC Havířov Panthers - HC Vrchlabí (17:00)

Panteři vyhlásili stupeň ohrožení, neboť se ocitli na samém dně tabulky. Devět bodů z dvanácti utkání není vůbec dobrou vizitkou. Mužstvu se vůbec nedaří ani doma, což je vstupenkou do pekel. Hosté z Vrchlabí sice ztratili doma s Benátkami potřebné doby, nicméně právě venku jsou pátým nejlépe bodujícím klubem, což jim hraje do karet.

Tip: Havířov překvapí, díky své aktivitě vybojuje důležitou výhru.

 

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Pravděpodobně největší pouták sobotního kola. Dukla patří doma k nejlépe střílejícím týmům a rozhodně není bez šancí na úspěch. Ústí sice má status favorita, avšak své postavení musí potvrdit i na ledě. Po výprasku v Chomutově dosáhli Lvi nepříliš přesvědčivého vítězství nad Havířovem, a tak budou muset přepnout na vyšší obrátky. Najde družina okolo Oldřicha Bakuse recept na nebezpečné Lvy?

Tip: Utkání bude dramatické a z úspěchu se bude radovat Jihlava.

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Chrudim (17:30)

Devítizápasová série, při které Třebíč získala v utkání alespoň bod, skončila překvapivě v Táboře. Domácí Kohouti jim nadělili pět gólů do sítě, což bylo výsledkem jasné porážky. To hostům zatím bodová šňůra vychází. Už pět utkání v řadě tým bodoval, a proto nemůže být cíl cesty jiný, než další triumf.

Tip: Chrudim na horkém ledě Třebíče vyhraje.

 

HC VCES Hradec Králové - Hockey Club Tábor (18:00)

Východočeši jsou v optimálním rozpoložení. Tým dokázal navázat na vítězných pět utkání v řadě bodovým ziskem v Olomouci a vylepšení bilance je prioritou. I přes pozici outsidera je Tábor nevyzpytatelný. Svědčí o tom výhra v Kadani a střelecké hody proti Třebíči. Hradec nečeká odevzdaný soupeř, což by mohlo slibovat dramatickou podívanou.

Tip: Zápas se zlomí až v poslední třetině a tři body zůstanou na domácím ledě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář