Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn třetí série zápasů předkola

18. 2. 2008

Obrazek Třebíč se dokázala vzpamatovat z dvouciferného debaklu z posledního zápasu a před domácím publikem Hradec pokořila. Říha hattrickem pomohl Jihlavě k vysokému vítězství nad Vrchlabím. Havířov vyhrál a snížil stav série. Sareza uspěla potřetí a je ve čtvrtfinále.

 

 

Měření sil mezi Havlíčkovým Brodem a Havířovem opět rozhodl nejtěsnější výsledek. Panteři vsítili góly až ve třetí třetině, kdy se trefili Szákal a Sikora. Valenta připravil o čisté konto tři minuty před koncem po pěkné akci domácí Malát. Gólové hody Dukly přinesly potřebný záchytný bod v podobě výhry. Kromě Říhy si statistiky vylepšil i Bakus, jenž zaznamenal tři finální asistence. Luňák se stal opět katem hradeckých útočníků a přiblížil svůj tým k senzační vidině postupu.

 

HC Dukla Jihlava - HC Vrchlabí 7:2 (2:0, 2:0, 3:2)

Už od samotného začátku zápasu bylo na domácích hráčích patrné, že budou chtít poprvé v sérii uspět. Vše prakticky potvrdila třetí minuta utkání, kdy napřáhl Říha a povedenou střelou nedal Hylákovi šanci - 1:0. Dukle po rychlém gólu narostla křídla a brzy se v slibné pozici ocitla po rychlé kombinaci formace okolo Hradeckého, svatyně hostů však tentokrát zůstala nedotčena. Do zajímavé šance se dostal po individuální akci i Bakus, úspěšně zakončit však nedokázal.  V desáté minutě si opět vzal slovo pozdější hrdina Říha, kterému i při dalším svižném pokusu přálo štěstí a bylo to už 2:0. Fanouškům domácího celku zatrnulo, když gólman Řehoř nedosáhl na kotouč, který se klouzal do nekryté branky, avšak v poslední možné chvíli se v pravý čas ukázal Ficenc a odpálil puk do bezpečné zóny. Jihlava si posléze již evidentně začala hru užívat a při nástupu do druhé třetiny se už po jedenácti sekundách trefil Bakus - 3:0.  Skóre po dvou třetinách upravil bekhendem Hanzal - 4:0. I poslední třetina vyšla lépe pro domácí hráče, nicméně jejich brankář Řehoř už na dvě střely nedosáhl. Svůj večer korunoval třetím gólem Říha a zimní stadion mohl oslavovat důležitou výhru.

Branky: 3. Říha (Bakus), 11. Říha (Bakus), 21. Bakus (Čachotský), 28. Hanzal (Man), 41. Říha (Ficenc, Bakus), 58. Hrbatý (Suk, Ficenc), 60. M. Krupka (Hanzal, Man) - 51. Špaček (Vantuch, Rýgl), 57. Rapáč (Brynecký).

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC VCES Hradec Králové 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Nejspíš málokdo čekal, že se Třebíč po potupném debaklu, jenž utrpěla na ledě soupeře, dokáže opět plně zkoncentrovat na další svůj výstup. Opak byl pravdou domácí se vrátili k úspěšné taktice podpořené kvalitním výkonem brankáře Luňáka a dočkali se už druhé výhry v sérii. Do utkání vstoupili více než dobře, neboť už po pětadvaceti sekundách se trefil Kreuzer. Utkání mělo spád a šance i vytvářeli i hosté. Třebíčské vedení pak navýšily dvě slepené trefy Zahradníka s Látalem, které zajistily potřebný náskok. Hradec už dokázal pouze snížit Sakrajdou. Horácká Slavia má před sebou novou metu, která se zprvu nezdála příliš reálná, nyní však jí domácí prostředí hraje do karet a může dokonat senzaci.

Branky: 1. Kreuzer (Dolníček), 29. Zahradník (Sedláček), 31. Látal (Nahodil) - 36. Sakrajda (Koudelka).

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Havířov Panthers 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Tato série je jeden velký rébus. Zatím žádné z utkání nebylo rozhodnuto výraznější rozdílem. Tajenka prvních dvou duelů se ukázala až během prodloužení a v dnešním zápase se konečné skóre opět neukázalo nikterak zásadně rozdílné.  Utkání začlo se spožděním, neboť na vině byla technická porucha rolby. Utkání dominovali oba brankáře, ale více práce měl bezesporu hostující Valent, který zneškodnil několik slibných šancí Rebelu. Suchana překonali Szakál a Sikora. Havířovský Valent přišel o odměnu v podobě čistého konto až v závěrečných minutách. Panteři snížili stav série a pokusí se sérii ještě zdramatizovat.

Branky: 57. Malát (Vyhlídal) - 36. Szakál (Škoda), 48. Sikora (Zdráhal, Valecký).

 

SK Kadaň - HC Sareza Ostrava 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Nejrychleji ukončená série, tak lze charakterizovat střetnutí Kadaně a ostravské Sarezy. Hosté využili hned svůj první mečbol a v zápase svému soupeři příliš šancí na úspěch nedali a zcela po zásluze si jako první celek zajistili postup do čtvrtfinále. Nelze však říci, že by Kadaň o svou šanci nebojovala, k její smůle však narážela na dobře fungující obranu v čele se spolehlivým gólmanem Čechem. Domácí nedokázali na hostujícího strážce svatyně nalézt recept ani v jednom případě. Jeho spoluhráči se dokázali prosadit hned ve čtyřech šancích. Všechny zásahy si rovnoměrně rozdělily do první a záverečné třetiny.

Branky: 10. Svačina (Červenka, Najdek), 17. Mikula (Vnenk), 42. Klimek, 45. Červenka (Najdek).

 

Foto: Radim Brancovský

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář