Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 5. série zápasů o udržení

2. 3. 2008

ObrazekProgram čtvrtfinálových bojů vystřídaly méně populární o setrvání v soutěži. Berounští Medvědi si výhrou v Mostu upevnili první místo v mini-tabulce. Prostějov na svém ledě rozstřílel Šumperk a udržel se v naději na boj o případnou záchranu v lize.

 

 

K velkým personálním změnám došlo v týmu Draků, kteří jsou hluboce namočeni v sestupných vodách. Vedení klubu se na základě nepovedených výkonů rozhodlo vyškrknout ze sestavy několik hráčů. „Někteří hráči budou pouze individuálně trénovat, hrát už nebudou. Proč? Protože odehráli poslední dva zápasy opravdu hodně špatně,“ uvedl Radek Kučera, výkonný ředitel šumperského klubu. Dres týmu už nenavléknou Oliveirus, Kovář, Galvas, Rákos. Navíc do Uničova se vrátil Martinka a k dispozici nebude ani Grill. Přednost dostala mladá krev z juniorského týmu. Peksa, Pekr, Šula, Fischer, Malý, Novotný a Patsch - ti všichni naskočili do mistrovského zápasu.

 

Prostějov - Šumperk 9:4 (5:2, 1:1, 3:1)

Domácí prakticky o svém triumfu rozhodli už během první třetiny, kterou vyhráli přesvědčivě tříbrankovým rozdílem. Prostějov od prvních okamžiků byl aktivnějším týmem a juniorského gólmana Peksu nenechával v klidu. V páté minutě hostující brankář kapituloval, když jej propáli při dvojnásobné přesilovce Pavelek. Za dvě minuty to už bylo 2:0, kdy stejnou početní situaci využil po Pavelkově přihrávce Chovan. Draky dva slepené góly ještě nikterak z míry nevyvedly. Fišer s Pekrem ukázali, že by mohli být brzy nedílnou součástí týmu, když efektně zužitkovali svou kombinaci a snížili na 2:1. Hostům narostla křídla a Štůrala měl co dělat, aby odolával několika nebezpečným střelám. Na Špeldovu ránu ve třinácté minutě už nedosáhl a skóre už bylo srovnané na 2:2. Reakce ze strany Prostějova přišla takřka okamžitě. Balčík využil závaru před Peksou a vrátil domácím vedení, které bylo posléze ještě navýšeno dvěma slepenými góly Opatovského a Rangla.

 

Ve druhé třetině se hra víceméně uklidnila. Hosté stáhli ze hry gólmana Peksu a mezi tyče zamířil Tihlář. Draci byli Antalovičem velmi blízko snížení, ale za již překonaného Štůralu zakročil Balšík. Hostující hráč se ale přece jen za nedlouho dočkal a zařídil tak oživení šumperské naděje. Opatovský mohlo naději hostů snížit, ale ležícího Tihláře nepřekonal. I domácí se odhodlali k výměně gólmanů, nicméně zde se nedalo říct, že by šlo o výkonnostní důvody. Nulu na kontě druhé třetiny Jestřábům smazal Pavelek, který využil nepřehledné situace a vsítil šestý úspěch Prostějova. Velký střelecký večer byl dokonán ve třetí třetině, kdy domácí vsítili další tři branky. Výhra tedy přinesla pro Prostějov udržení kroku s možností záchrany.

 

Branky: 5. a 32. Pavelek, 7. Chovan, 13. Hampl, 14. Opatovský, 15. Rangl, 44. Vrba, 53. Hruška, 60. Piecha - 7. Pekr, 13. Špelda, 25. Antonovič, 56. Fischer. Rozhodčí: Kubeš, Wüchtrle - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:4, navíc Mikšovský 10 min. osobní trest (Prostějov). Využití: 2:1. Diváci: 700.

 

Most - Beroun 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Beroun zatím potvrzuje roli favorita na záchranu a svou pozici potvrdil na ledě Mostu, byla to už druhá výhra z kluziště soupeře, což znamenalo upevnění pozice v tabulce skupiny. Skóre otevřel po chybě domácí obrany téměř se sirénou Frolík. Obdržená branka domácí asi značně poznamenala, neboť ve druhé dvacetiminutovce vůbec na ledě nebyli vidět. Soupeř zcela dominoval a další dvě branky z holí Slížka a Bessera je potvrdily daný fakt. Most se vzchopil po snížení Noska, ale výborný Štelmach za svá záda žádný další puk nepustil.

 

Branky: 42. Nosek - 20. Frolík, 28. Slížek, 39. Besser. Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Kis, Padevět.

 

Foto: Marek Vychodil (hkjestrabiprostejov.cz)

 

Tabulka:
1. Beroun 49 13 6 4 26 110:137 55
2. Most 49 15 2 4 28 114:163 53
3. Prostějov 49 11 6 3 29 131:177 48
4. Šumperk 49 8 5 3 33 110:195 37

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář