Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 37. kola první ligy

19. 1. 2008

ObrazekSareza utrpěla s Olomoucí sedmibrankový debakl. Chomutov doma selhal proti Havlíčkovu Brodu. Mladá Boleslav si bez větších potíží poradila s Vrchlabím. Třebíčká mizérie pokračuje, výhru si odvezl i Prostějov. Kometa po boji udolala bojovné šumperské Draky.

 

 

Po kolapsu Chomutova je dalším překvapením neúspěch Hradce Králové na ledě nováčka z Mostu. Hosté navíc vedli po polovině zápasu dvoubrankovým rozdílem, ale obrat se mosteckému týmu povedl dokonale. I přes inkasovaný vyrovnávací gól během poslední minuty se domácím povedlo zápas vyhrát díky rozhodujícímu nájezdu Martínka. Medvědi z Berouna těsně podlehli Kadani. Jihlava uspěla proti Havířovu.

 

 

HC Berounští Medvědi - SK Kadaň 4:5 (1:2, 3:2, 0:1)

Domácí se do soupeře pustili nebojácně a už po osmatřiceti sekundách se dostal Šinágl po ideálním pasu od Braniše až před Hanuljaka a poprvé rozvítil červené světlo - 1:0. Vyrovnání mohlo přijít už za dvě minuty. Nepřehledné situace zkoušel využít hlusička a nechybělo mnoho, aby se puk dostal za záda Štelmacha. Hosté využili zaváhání berounských hráčů a Fábry poslal gólem svůj tým zpět do hry. Za pět minut později otočil skóre povedenou střelou Polanský - 1:2. Druhé dějství začli lépe hráči Kadaně, kteří svůj náskok navýšili po trefě Finka. Slížkovi se povedlo z trestného střílení po Hanuljakově hozené holi snížit, trefa Kadlece však znamenali opět úpravu vedení Kadaně. V posledních sekundách třetiny si vybral kopec smůly hostující gólman Hanuljak, který během třinácti sekund pustil za svá záda dvě lehká nahození Výborného, které znamenaly vyrovnaný stav. Ve třetí dvacetiminutovce padl jediný gól a o ten se postaral Hlusička. K vytouženému bodu nepomohla domácím ani závěrečná hra bez brankáře.

Branky: 1. Šinágl (Braniš), 33. Slížek, 40. Výborný (Frolík), 40. Výborný (Besser, Šinágl) - 4. Fábry (Brňák), 10. Polanský (Fink), 24. Fink (Fábry), 39. Kadlec (Fábry, Kajer), 43. Hlusička.

 

HC Sareza Ostrava - HC Olomouc 1:7 (0:4, 1:2, 0:1)

Nejspíš málokdo čekal takový vývoj zápasu, jenž byl v Ostravě k vidění. Olomouc v síle moravského lva se do soupeře pustila velmi odvážně a po velkém závaru se rovněž dočkala branky. Brankář Čech neměl při střele Vyrůbalíka příliš šancí na úspěšný zákrok - 0:1. Za minutu poté Nedbálkův pokus doklepává s přispěním Bordowského mimo dosah gólmana Ministr - 0:2. Olomouci si jen upravila svá křídla a Vyrůbalík si zopakoval gólovou radost - 0:3. Účet první třetiny završil svým druhým gólem v zápase Ministr a se Sarezou to vypadalo na ručník - 0:4. Zcela otřesenému celku dal po necelých třech minutách další tvrdý úder Žajgla a ze nedlouho se trefil i Janečka. Euforii Mory ani příliš nenarušil gól Vajdy, který přišel po jednadvaceti sekundách jako odpověď na šestý obdržený. Konečný účet zápasu pak završil v třiapadesáté minutě Bordowski. Hanáci neprohráli počtvrté v řadě a i jejich bilance z ledu soupeře je stejná, což bezesporu svědčí o výborné formě.

 

Branky: 37. Vajda (Najdek) - 2. Vyrůbalík, 3. Ministr (Bordowski), 8. Vyrůbalík (Janečka), 9. Ministr (Bordowski), 33. Žajgla, 37. Janečka (Ondráček), 53. Bordowski (Ministr).

 

Hokej Šumperk 2003 - HC Kometa Group Brno 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Šumperk v zápase v zápase potvrzoval, že umí s Kometou hrát. Už v minulém střetnutí Draci ukázali, že pokud si věří, tak jejich hra dokáže být efektivní. Domácím se povedlo aktivitou už v páté minutě si vynutit faul Brna a tak si vybojovat první přesilovku. Tu se sice nepodařilo využít, ale dvaadvacet sekund po jejím skončení našel Meluzín najeté Ambruze a ten si S Jarinou poradil na výbornou - 1:0. Kometa se dostala zpět do zápasu, přímo díky využité početní výhodě, Barusem - 1:1. Z časomíry trestů uběhlo pouhých osm sekund. Vedení Komety pak zařídil trefou Klimt - 1:2. Další gól byl k vidění až v poslední části hry, kdy se po třech minutách prosadil střelou do neznáma Galvas. Radost domácím vydržela až do šestapadesáté minuty. Důrazný Zubíček načal brněnský zvrat, který pak dokonal za dalších devět sekund Vostřák. Šumperk opět prohrál zápas v posledních minutách, což ho musí jistě mrzet, bodový zisk by byl jistě velmi pozitivním výsledkem.

Branky: 8. Ambruz (Meluzín, Antonovič), 43. Galvas (Rákos) - 11. Barus (Černý), 24. Klimt (Barus, Černý), 56. Zubíček (Černý, Barus), 56. Vostřák (Houdek).

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HK Jestřábi Prostějov 2:4 (0:0, 1:3,1:1)

Třebíč se topí v hluboké krizi a na nervózním projevu hry to bylo znát. V první zajímavé příležitosti se po třech minutách hry ocitl Opatovský, kterému se podařilo tečovat střelecký pokus jednoho ze spoluhráčů. Domácí zahrozili Dolníčkem, Štůrala zůstal nepřekonán. Nevyužity zůstaly i obrovské šance hostujícího Nedvídka a tyč posléze stála v cestě teči Pavelka. Třebíčskou branku rozezvučnil i projektil Kumstáta. O první gól se postaral po necelé minutě druhé třetiny Piecha - 0:1. Horácká Slavia mohla srovnat po faulu na Dibelku, kdy rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám postižený jej však nezvládl podle svých představ. Vedení Jestřábů navýšili Mikšovský a Kotásek. Třebíč se dostala ke slovu až v posledních sekundách druhé dvacetiminutovky, kdy se prosadil aktivní Dolníček - 1:3. Zahradníkova trefa tři minuty před koncem znamenala vykřesání naděje na příznivou realitu bodu, sen se však rozplynul po zásahu Pavelka - 2:4.  

Branky: 40. Dolníček (Sedlák), 57. Zahradník - 21. Piecha (Pavelek, Kotásek), 28. Mikšovský (Opatovský), 33. Kotásek (Pavelek), 58. Pavelek (Andersons, Vymazal).

 

KLH Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

David porazil Goliáše, tak lze charakterizovat měření sil bývalého lídra Západu a zatím nepříliš úspěšného týmu z Havlíčkova Brodu. Domácí se dvakrát dostali v zápase do vedení, ale svůj náskok nedokázali udržet. Rebel se prezentoval trpělivou hrou a ta slavila úspěch. Tříbodový zisk si jistě ponese status zlatý, neboť úspěch s tak silným týmem se jistě počítá dvojnásob a v každém případě to na psychice hráčů může zanechat jedině dobrý pocit.

Branky: 24. Domin (Charouek), 38. Boušek (Šíp, Mikšovic) - 30. Jelínek (Kubeš), 52. Borovanský, 54. Třetina (Endál, Varga).

 

HC Most - HC VCES Hradec Králové 4:3sn (0:1, 3:0, 1:2 - 0:0)

Druhé překvapení večera. Hradec ještě v polovině zápasu vedl dvoubrankovým rozdílem, ale stačilo pět minut a rázem byl stav vyrovnaný. Nosek a Gergel zařídili návrat nováčka do zápasu. Za dvě minuty po brance Gergela se prosadil Urban a jen díky využité šanci Kadlece si hosté zachránili v posledních minutách bod. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, při nichž se paní Štěstěna obrátila na stranu mosteckých hráčů, kterým zařídil výhru obránce Martínek.

Branky: 33. Nosek (Kudrna, Koláček), 35. Gergel (Prošek), 37. Urban (Kašťák, Gergel), 1. Martínek - 7. Roubík (Kadlec, Táborský), 26. Roubík (Fořt), 59. Kadlec (Roubík).

 

HC Dukla Jihlava - HC Havířov Panthers 6:3 (3:1, 1:0, 2:2)

Jihlava si na příznivý výsledek zadělala už v úvodní třetině, kterou vyhrála dvougólovým rozdílem. Čtvrtý gól přidal v prostřední části hry Krupka a případný zvrat byl z hlediska havířovských fandů pouze snem, který neměl reálnou podobu. Panterům však upřít snahu nešlo, Hulva a Seman snížili na rozdíl dvou tref. Konečný výsledek však početil do prázdné branky Hradecký.

Branky: 4. Míka (Bakus), 7. Bakus (Kubát, Staněk), 19. Suk (Hradecký, Štrach), 29. Krupka M. (Hanzal, Staněk), 47. Bakus, 60. Hradecký (Suk) - 8. Velecký (Giesel), 48. Hulva (Seman, Huhto), 52. Seman.

 

BK Mladá Boleslav - Vrchlabí 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Lídr západní skupiny nic neponechal náhodě a své vystoupení zvádl. Se slibnými příležitostmi hostujícího celku si Růžička poradil a celkově hra mladoboleslavských dávala za pravdu, že tým si vedení skupiny užívá. Úvodní gól obstaral ve třinácté minutě Mikulík, jenž dokonce při vlastním oslabení unikl obráncům a vymetl horní růžek branky - 1:0. Druhá branka domácích byla jako z učebnice hokejové krásy. Přečíslení tří na jednoho zužitkoval povedeným blafákem Nouza a vedení dvou branek bylo na světě. V osmadvacáté minutě po Hylákově vyhozené holi nařídil sudí trestné střílení. Roli odpovědnosti převzal na svou hruď ex-třinecký Král a dokonale vyškolil hostujícího brankáře - 3:0. Čtvrtou trefu zařídil domácím Rod, jenž nejspíš  Hyláka překvapil. Překvapení se nekonalo a ani tomu vývoj zápasu nedával naději.

Branky: 13. Mikulík (Eiselt), 18. Nouza (Šebesta), 28. Král, 43. Rod

 

Foto: Lukáš Bajgar

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář