Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlágr kola obstarají Chomutov s Ústím, kdo převezme prozatímní korunu vládce ligy?

16. 10. 2009

Sobotní prvoligový program nabídne zápasy jedenáctého kola. Dlouhoočekávané měření sil dvou největších favoritů soutěže je tady. Do Chomutova přijedou bojovat o titul průběžného krále soutěže Ústečtí Lvi. Třetí Olomouc zavítá do Třebíče. Probuzený Hradec Králové změří síly s Berounem.

 

Kompletní sobotní program 11. kola:

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Chrudim (17:00)

Čtyři utkání v řadě čekali Rebelové na toužebné osvícení. Šťastným dnem se stala středa a smolným týmem Tábor, který musel doma protrpět šestigólový debakl. To hosté takové výrazné problémy neměli. Své neúspěchy zažehnali o dvě kola dříve. Domácí výhra nad Znojmem, bod v Chomutově a naposledy triumf nad Jihlavou vylepšil týmu pozici. Havlíčkův Brod čeká těžká zkouška na potvrzení formy.

Tip: Rebel zopakuje dobrý výkon z Tábora a vyhraje.

 

Sportovní klub Kadaň - Hockey Club Tábor (17:00)

Vítězná šňůra Kadaně byla radikálně utnuta v Olomouci, a tak je naprosto jisté, že tým nebude chtít dopustit další bodovou ztrátu a už vůbec ne doma. Nováček z Tábora je ve velmi složité situaci. Pozice posledního a nejméně úspěšného týmu venku mu příliš papírových šancí nedává, nicméně překvapit může.

Tip: Hosté Kadaň potrápí, ale k bodovému zisku to stačit nebude.

 

Salith Šumperk - HC Vrchlabí (17:00)

Do Šumperka pro tři body? Tak snadné to nyní už nebude. Pro někoho můžou být poslední výsledky Draků překvapením, nicméně šestibodový zisk ze dvou posledních utkání je jasný faktor úspěchu. Soupeř z Vrchlabí umí zahrát v cizím prostředí, otázkou zůstává, v jakém rozpoložení tým po domácí porážce s Hradcem bude.

Tip: Šumperk potvrdí dobrou formu a zvítězí.

 

HC Benátky nad Jizerou - HC Havířov Panthers (17:00)

Domácí už tři zápasy čekají marně na bodový zisk. Nicméně velmi dobrý výkon na ledě Ústí by mohl být předzvěstí návratu lepších výsledků. Panteři jsou na tom ještě o jeden zápas hůře. Zajisté by rádi zopakovali výhru ze Znojma. Bude to bitva o zlomení krizových situací.

Tip: Benátky dotlačí k výhře liberecké posily.

 

KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Bitva dvou neporažených týmů je největším lákadlem sobotního kola. Severočeské derby bude atraktivní z mnoha pohledů. Jak se dokáže prosadit nejlepší ofenziva soutěže proti nejkompaktnější obraně ligy? Prolomí Chomutov své domácí prokletí? Potvrdí Ústí svou venkovní formu a sesadí Chomutov z trůnu? Nejedna otázka přinese tolik žádanou odpověď. Vzájemná bilance ze základní části překvapivě vyznívá pro hosty, kteří si drží na ledě Chomutova sérii pěti výher v řadě! V devátém kole v Chomutově překvapila Chrudim, což ukázalo, že možné je všechno. Domácí se z bodové ztráty otřepali prakticky hned. Jejich šestigólovou smršť odneslo Znojmo. Naproti tomu Lvi s brankovou nadílkou velmi šetřili. Dva góly Orlům a jeden jediný do sítě Benátek výraznější uznání nejspíš nezasluhuje.

Tip: Ústecká vítězná série v Chomutově po velkém boji skončí.

 

HC Dukla Jihlava - Orli Znojmo (17:30)

Minulost už nezměníme, ale přítomnost je v našich rukách. Takový je možná slogan hráčů Jihlavy, které čeká bitva se Znojmem. Právě na Orly nemají v Jihlavě vůbec dobré vzpomínky, neboť právě moravské mužstvo vyneslo Jihlavě definitivní ortel sestupu do nižší soutěže. I vzájemné souboje během extraligového působení jsou jasně v režii Znojma. Domácí jsou na svém ledě nejvíce gólovým mužstvem, což by jim nyní mohlo pomoci k úspěchu.Do karet jim hraje i to, že hosté jsou aktuálně neúspěšní. V minulém kole si na nich navíc pochutnal Chomutov.

Tip: Fanoušci Jihlavy budou slavit vítězství.

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Olomouc (17:30)

Další ze zajímavých střetnutí kola. Třebíč si drží málovídanou sérii osmi zápasů s bodovým ziskem. O to hůře vyznívá fakt, že mužstvo má druhou nejméně úspěšnou bilanci v lize na vlastním ledě. Zkouška to bude nadmíru náročná, neboť Hanáci jsou ve výborném rozpoložení. Dvanáct vstřelených gólů z posledních třech utkání, více než dvouhodinová neprůstřelnost brankáře Žigárdyho, osmigólový kanonýr Davídek, to vše budí patřičný respekt. V loňské sezoně byli úspěšnější hráči Horácké Slavie, kteří dokázali vyhrát v Olomouci (4:1) a doma podlehli až na samostatné nájezdy. Odolá sídlo Třebíče silnému ataku Mory?

Tip: Bude to vyrovnané a dramatické utkání, šťastnějším týmem budou hosté.

 

HC VCES Hradec Králové - HC Berounští Medvědi (18:00)

Východočeši pokračují v očekávaných dobrých výkonech. Od poslední porážky v Ústí uplynuly už čtyři kola, během kterých tým neztratil ani bod. Procitnutí vyneslo i raketový vzestup tabulkou a průběžná čtvrtá příčka už musí vedení klubu těšit. To hosté jsou na tom o poznání hůře. Čtrnáctá pozice rozhodně příjemná není. Nutno však dodat, že se mužstvo od tragického úvodu sezony výrazně zlepšilo a dokáže soupeřům výrazněji konkurovat.

Tip: Rozjetý Hradec Králové překvapení nepřipustí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář