Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ščerban onemocněl, přesouvá se na střídačku

30. 12. 2007

ObrazekZkušenému obránci Jihlavy nepřineslo vánoční období příliš radosti. V minulých týdnech bojoval s mononukleózou a přetrvávající zdravotní problémy mu nedovolují hokejovou zátěž. Podle vyjádření lékařů by se měl třiačtyřicetiletý hráč vyvarovat sportovní činnosti minimálně do poloviny února.

 

 

Několikanásobný reprezentant se však rozhodl, že v letošním ročníku soutěže již nenastoupí. Ve svém mateřském klubu však hodlá zůstat. Přijal nabídku se stát asistentem kouče. Rozšíří tak pomocný tým okolo hlavního lodivoda Dukly Karla Dvořáka. Zkušený hráč nejde do neznámé pozice. Již v mnulosti si tuto roli odzkoušel během působení ve švédském Brynäs a v německém Freiburgu.

 

Držitel šesti reprezentačních medailí "doby bronzové" tak nyní bude obouvat brusle s větší lehkostí. „Vzhledem k mým potížím jsem se cítil nevyužitý, a tak jsem na tuhle nabídku kývl,“ uvedl. „Do Dukly jsem se v létě vrátil hlavně proto, že jsem jí chtěl pomoct. A když to teď momentálně nejde na ledě, tak to zkusím alespoň tímhle způsobem,“ nastínil důvod rozhodnutí. Letošní prvoligová bilance se tak s největší pravděpodobností zastaví na třiadvaceti odehraných zápasech, při kterých si opora zadních řad Jihlavy připsala jednu branku a šest gólových přihrávek.

 

V nové roli navíc může Ščerban upotřebit zajímavé poznatky, které získal během svého studia na FTVS. Zaměřil se na obor sportovní psychologie a zabrouzdal i do trenérských tajů taktické a technické přípravy mužstva. „Navíc každé léto jezdím na západ Čech trénovat výběrové soustředění talentované mládeže karlovarského kraje,“ dodal. Premiéru v roli jednoho z koučů týmu si odbyl v Šumperku, kde tým Dukly dokázal zvítězit v poměru čtyři ku jedné. „Mám na starosti spíš obránce a při zápase dohlížím, jestli hráči dodržují všechny taktické pokyny,“ upřesnil svou roli.

 

Rozhodnutí v blízké době padnout nemusí, nicméně dveře do kádru bude mít jistě vždy otevřené. Ščerban svou kariéru zahájil právě v Dukle a posléze se dokázal propracovat na stabilního člena reprezentace. Během své dosavadní kariéry nasbíral extraligové, finské, švédské ale i německé zkušenosti. Otázkou zůstává, zda-li se tento nesmírně zkušený obránce rozhodne ještě navléct do dresu a vstoupí na led ještě jako aktivní hráč. Ve čtyřiatřiceti letech je nejstarším účastníkem ligy, ale dlouhodobě si udržuje velmi dobrou výkonnost.

 

Zdroj: hcdukla.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář