Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radek Meidl na odchodu z Olomouce?

31. 12. 2007

ObrazekAktuálně druhý celek východní skupiny možná přijde o dalšího klíčového útočníka. Po Janu Tomajkovi, jenž v průběhu sezóny odešel do extraligového Kladna je nejisté i setrvání Radka Meidla. Agent juniorského reprezentanta, jenž v současnosti bojuje na světovém šampionátu, registruje zájem ze zámořské WHL  a jedná o případném angažmá v celku Tri-City.

 

Devatenáctiletý útočník patří do reprezentačního inventáře již tři roky. Do profesionálního hokeje vstoupil z prostějovské líhně talentů. Posléze působil v Přerově, Spartě a přes Seattle se na letošní sezónu domluvil na spolupráci s Olomoucí. Důvod návratu do rodné vlasti byl jednoznačný, dostat se trenérům více na oči a vybojovat si místo do kádru reprezentační dvacítky, což se mu povedlo.

 

Průbojný forvard se v hanáckém týmu rychle aklimatizoval a zařadil se do nejúdernější formace Mory. Už z toho důvodu nemohl uniknout pozornosti stavitelům juniorského národního týmu a byl zařazen na soupisku. V dosavadním průběhu druhé nejvyšší soutěže nastoupil k pětadvaceti zápasům a na své konto si připsal čtrnáct bodů za pět branek a devět asistencí. Meidl je ceněn zejména pro černou práci, která je jeho silnou vlastností.

 

Během základní části ligy se setkal v jednom týmu se svým starším bratrem Václavem, který klub posílil v rámci hostování. Nechybělo klasické hecování, což patří ke každému sourozeneckému vztahu. Právě Václav reprezentoval "dvacítky" před dvěma lety na šampionátu v Kanadě, takže se názory mladšímu z útočníků hodily. Cesta za oceán s největší pravděpodobností talentovaného útočníka čeká. "Pokud to klapne, po šampionátu se vrátím do zámoří, konkrétně do Tri-City. Zájem mělo víc klubů, ale já to nechal na agentovi. Vypadá to právě na Tri-City. Říkám si, že to pro mě bude dobré řešení," uvedl v rozhovoru pro hokej.cz reprezentant.

 

Zdroj: hokej.cz, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář