Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přichází nová vláda: Brno - Mladá Boleslav

10. 10. 2007

ObrazekSouhrn 11. kola: Druhá naše nejvyšší hokejová soutěž má nové panovníky. Zajímavostí bezesporu je i to, že se utkaly celky o přímou obhajobu svých prvních míst. Oba domácí klubu neuspěly zcela podle svých představ. Chomutov prohrál s Boleslaví a Olomouc v dramatickém zápase podlehla Kometě Brno.

 

 

Dokonalý smrtící obrat předvedl nováček z Vrchlabí, který z role outsidera dokázal svého protivníka z Hradce Králové udolat. Beroun stále čeká na první výhru sezóny, doma nedokázal vstřelit ani gól a podlehl Mostu. Prostějov překvapivě vyválčil výhru v Jihlavě a Třebíč bodově vykradla ostravskou Sarezu. 

 

Západ:

Chomutov - Mladá Boleslav 2:5 (0:3, 1:0, 1:2)

Domácí zcela zaspali úvod zápasu. Po deseti minutách si mladoboleslavští dokázali vytvořit tříbrankový náskok, který byl prakticky základem pro jejich výhru. Malinského snížení mohlo vzbudit malý plamínek naděje, ale ten brzy uhasl, když se trefil Král. I na další snížení z hole Koldy dokázali hosté opět odpovědět, a tak si bezproblémově vytvořili potřebný klid a zaslouženě si odvezli všechny body. Třešničkou bylo i to, že převzali výsadní postavení skupiny Západ.

Branky: 27. Malinský, 51. Kolda - 41. a 54. Král, 4. Sýkora, 5. Gombár, 10. Sedlák. Rozhodčí: Jebavý - Kreuzer, Apolonyi. Vyloučeni 5:6. Bez využití. Diváci: 1640.

 

Beroun - Most 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Snaha byla, ale co víc. Tak lze charakterizovat vystoupení berounských Medvědů proti Mostu. Samotnému duelu chybělo větší nasazení z obou stran, hostům prakticky stačila jedna povedená akce na to, aby si z ledu aktuálně nejhoršího celku soutěže odvezli výhru.

Branka: 34. Buďa. Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějíček. Vyloučení: 7:9, navíc Slížek (Beroun) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 450.

 

Kadaň - Havlíčkův Brod 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Často se říká, že v utkání je důležitý první gól. Pokud ještě padne z pozice hostů do branky soupeře, tak to má ještě větší váhu. Nicméně v tomto utkání se pravidlopříliš nepotvrdilo. Od třinácté minuty se sice hosté dostali do vedení, ale tobylo z jejich strany takřka vše. Otěže zápasu převzali pevně do svých rukou domácí a vše jen potvrdili v poslední dvacetiminutovce.

Branky: 34: Veverka, 45. Pražák, 55. Vaněček, 57. Duba - 13. Dušátko. Rozhodčí: Würtherle - Bertlík, Šerý. Vyloučení 5:9, navíc Borůvka (Havl. Brod) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 410.

 

Vrchlabí - Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Cesta nováčka nebývá jednoduchá, ale celek Vrchlabí zatím potvrzuje vyjímku, že ne vždy musí novic ligy hrát jen o spodní příčky tabulky. O síle Vrchlabí se přesvědčil jistě favorizovaný Hradec Králové. Právě hosté mohli být po třičtvrtě zápasu spokojeni, vedli dvoubrankovým rozdílem a vše se zdálo, že si odvezou výhru. Ale opak byl pravdou. Jiskřičku naděje vykřesal pro domácí Plodek a když v polsedních sekundách zápasu vyrovnal Rýgl, tak to byla pro hosty jistě studená sprcha. Definitivní obrat dokonal v závěru prodloužení Tvrdek. 

Branky: 51. Plodek, 60. Rýgl, 65. Tvrdek - 27. Koudelka, 43. Roubík. Rozhodčí: Svoboda - Špringl, Jelínek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 1970.

 

Východ:

Olomouc - Kometa Brno 3:4 po nájezdech (0:1, 2:1. 0:1 - 0:0)

Souboje mezi Olomoucí a Brnem jsou vždy prestižní. Často se také někteří hráči představí proti svému bývalému klubu. Dnes tomu bylo například u hráčů Vyrůbalíka s Brančíkem , kteří oba okusili i souhru v brněnském dresu.  Na druhé straně pamatuje ještě extraligouvou Olomouc Petr Lipina.  Prognóza zněla, že bude k vidění kvalitní zápas, který ukáže jak velkou formu každý z celků má. Zápas se divákům musel líbit. Mora se dokázala dvakrát dostat do vedení, ale podlehla v samostatných nájezdech. Oba celky si zahrály několik přesilovek po sobě, ale využité zůstaly pouze dvě. Hrdinou se stal Pavel Vostřák, který si kromě gólu z úvodu utkání připsal i rozhodující nájezd. Kometa se díky výhře dostala do čela skupiny Východ, právě před svého dnešního soupeře.

Branky: 31. Bordowski, 34. Zbořil, 42. Janečka - 3. a rozhodující sam. nájezd Vostřák, 40. Zábranský, 55. Černý. Rozhodčí: Husička - Machálek, Prchal. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. Diváci: 2300.

 

Ostrava - Třebíč 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Sareza byla v tomto souboji favoritem, ale svůj status nepotvrdila. Herně to celkem vycházelo, ale hlavní překážkou se stal hostující gólman Nedvídek, který zneškodnil mnoho nebezpečných šancí ostravských hráčů. Třebíč si vytvořil dvoubrankový náskok po čtyřicet minutách, který nakonec už rozšířen nebyl. Soupeř pouze snížil díky Boháčovi.

Branky: 51. Boháč - 4. Oliverius, 32. Kundela. Rozhodčí: Minář - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 495.

 

Jihlava - Prostějov 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Rytnauerovo komando v tomto utkání neúřadovalo, tak jak se čekalo. Nástup do utkání ale vyšel domácím, když už ve druhé minutě dostal puk za prostějovského brankáře Nekvasil. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, Kotásek si už před brankou věděl rady.  Piluša s Piechou navýšili náskok Jestřábů a ani snížení Nekvasila pro ně nebylo takovým úderem. Mikšovský a po něm si druhý gól připsal Piecha, který uzavřel přesvědčivou výhrů Prostějova.

Branky: 2. a 44. Nekvasil - 39. a 58. Piecha, 4. Kotásek, 19. Piluša, 50. Mikšovský. Rozhodčí: Hribík - Čížek, R. Prchal. Vyloučení 9:13, navíc Štrach (Jihlava) 10 min. Využití 0:2. V oslabení 0:1. Diváci: 1313.

 

Hokej Šumperk 2003 - Havířov 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Nováček ze Šumperku bojoval proti Havířovu statečně a v některých pasážích hry měl dokonce převahu, ale jednou brankou se prakticky nedá vyhrát, pokud tedy soupeř nevyjde úplně střelecky naprázdno. První branka padla do sítě z trestného střílení, při kterém se prosadil Škoda. Domácí si připomněli Bařicou, ale Seman s Veleckým zajistili pro Pantery cenné tři body.

Branky: 37. Bařica - 24. Škoda z tr. střílení, 47. Seman, 60. Velecký. Rozhodčí: Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:10, navíc Antonovič (Šumperk) 10 min. Diváci: 900.

 

Zdroj: ČTK, foto: hc-kometa.cz (Michal Eger), edit: hokej.estranky.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

6299@yahoo.com,4. 12. 2007 11:25