Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Moravské kluby na pokraji vyřazení, odvrátí hrozbu?

20. 3. 2008

ObrazekVečerní program nabídne dva ostře sledované zápasy v rámci šesté semifinálové série první hokejové ligy. Mladá Boleslav narozdíl od Olomouce udržela domácí neporazitelnost a již dnes může slavit postup. Ve stejné situaci je Chomutov, který překvapivě vyhrál na ledě Hanáků a před vlastním publikem má šanci na celkový triumf.

 

 

Žádný z ohrožených celků si případný konec účinkování v play off nepřipouští, nicméně ví, že nic jiného než vítězství jim nepomůže. Obrovská hokejová mánie vypukla v Brně. Právě tam se odehraje klíčový zápas s Mladou Boleslaví. Vstupenky byly rozebrány během krátké doby a už s velkým předstihem bylo oznámeno, že hala Rondo bude na šestý semifinálový zápas vyprodána. Mnoho fanouškům tak zůstane mimo hlavní dění.

 

Kapacita stadionu čítá 6800 lidí a zájem by byl téměř čtyřnásobný, což potvrdily i slova Libora Zábranského, šéfa klubu. Brno je známo nesmírně velkou fanouškovskou základnou, která je schopna konkurovat i té extraligové. Nyní právě podpora diváků může hrát pro domácí celek velkou roli. Úterní zápas se moravskému klubu na ledě Mladé Boleslavi vůbec nepovedl a určitě Kometa chtít své zaváhání napravit a vynutit si tak rozhodující sedmý zápas. Zatím v celé sérii platí pravidlo, že vyhrává vždy domácí tým. O motivaci rozhodně mužstvo nebude mít nouzi. Mladá Boleslav na ledě Brna za poslední dva zápasy nedala gól a jistě z toho má negativní pocit. Bitva napoví více.

 

V horší situaci je Olomouc, která v úterý doma smolně podlehla Chomutovu a dnes ji čeká nesmírně náročný zápas na ledě soupeře. Chomutovští si drží domácí neporazitelnost a hanácký celek navíc na jeho ledě ještě nevyhrál. Stejně jako každé mužstvo potřebuje podporu fanoušků a západočeši si rozhodně na nezájem diváků stěžovat nemůžou. Už na samotné zápasy v Olomouci cestovaly dva plně obsazené autobusy a nyní se očekává vyprodané hlediště. Chomutov nezačal sérii s Olomoucí vůbec dobře, neboť selhal v obou úvodních zápasech. Do hry ho dostaly dvě domácí výhry a šťastný úspěch z ledu soupeře. Karty jsou rozdány, ale nic jasné není.

 

Chomutovští ví, že postup je blízko a hráči si samozřejmě věří. Olomouc i se na cizím ledě nedaří, ale ráda by konečně tuto nepříznivou sérii zlomila. Hanáci mají motivaci velkou, neboť případná výhra jim zaručí, že rozhodující sedmý zápas se bude hrát v jejich prostředí.

 

KLH Chomutov - HC Olomouc (17:30)

Stav série 3:2 (2:5, 6:7sn, 4:1, 2:0, 3:2)

HC Kometa Group Brno - Mladá Boleslav (18:00)

Stav série 2:3 (2:4, 3:4, 4:0, 3:0, 6:3)

 

Zdroj: klubové weby Foto: Jaroslav Pazdera

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář