Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview páté série zápasů předkola

21. 2. 2008

ObrazekAž páté vzájemné střetnutí musí určit, který tým bude nakonec tím šťastnějším. Ve hře o poslední dvě volná místa do čtvrtfinále jsou stále čtyři celky. Jihlava, které se podařilo stoprocentně zúročit domácí prostředí zavítí na led Vrchlabí. Třebíč se pokusí překvapit Hradec Králové.

 

 

Jihlavský tým se představí na ledě nováčka již počtvrté. Úvodní souboj v základní části Dukla zvládla na výbornou, ale dva duely v rámci předkola play off už tak úspěšné nebyly. Oba celky se tak pyšní domácí úspěšností a nyní přichází hra o bytí a nebytí. V zajímavé situaci je i Hradec Králové, který podle prvních prognóz neměl mít s Třebíčí výraznější problémy. Opak však byl pravdou, série dospěla až k rozhodujícímu zápasu a ten prakticky rozhodne o úspěchu nebo neúspěchu.

 

HC Vrchlabí - HC Dukla Jihlava (18:00)

Karty jsou rozdány stejně. Vrchlabí má sice výhodu domácího prostředí, ale Jihlava je pro změnu zkušenej mužstvo, které zde již jednou dokázalo vyhrát. Prakticky rozhodne větší hlad po úspěchu. V relativně lepší pohodě by měla být Dukla, která dokázala poslední dva zápasy vyhrát, čímž prakticky zajistila vyrovnání série a uživila svou šanci na úspěchu. „Určitě budou pomalu ale jistě ubývat síly. Začátek série zvládlo lépe Vrchlabí, jenomže teď jsme zase trochu víc na koni my. V posledním zápase to bude už hop nebo trop,“ uvedl kouč Dukly Karel Dvořák. Vedení klubu má samozřejmě o postup evidentní zájem a dokonce do místa dění tým odcestoval s jednodenním předstihem. Do sestavy Dukly se po odpykání trestu vrací obránce Štrach a do utkání by měl naskočit i uzdravený bek Míka, naopak nelze počítat se zraněnými Petrem Kuchyňou a Jiřím Kubátem.

 

Předpokládané sestavy:

HC Vrchlabí: Hylák (Ševčík) - Matějíček, Vála, Bendík, Chaloupka, Rýgl, Hrach, Vomela, Volek - Gengel, Pajič, Beck - Horčička, Přeučil, Brynecký - Vantuch, Dušek, Špaček - Nevyhoštěný, Rapáč, Jech.

HC Dukla Jihlava: Řehoř (Falta) - Ficenc, Duben, Staněk, Kašpar, Míka, Štrach, Martinka - Čachotský, Bakus, Říha - Man, Hanzal, Krupka M. - Krupka L., Hradecký, Suk - Jonáš, Kopecký, Hrbatý - Piluša.

Stav série: 2:2 (3:1, 4:3, 2:7, 1:2)

 

HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Tohle střetnutí je kapitolou samo o sobě. Hradec zachraňoval na poslední chvíli co se dalo. Po euforii ve druhém zápase, kdy východočeský celek nasázel svému soupeři málo vídanou porci deseti branek přišel druhý kolaps a nebýt výhry ve čtvrtém duelu, tak se hradečtí mohli s letošní sezónou rozloučit. Právě tohle střetnutí bylo klíčové a bezesporu psychicky velmi náročné. ,,Nebylo to lehké utkání pro hráče ani pro nás trenéry. Jednoznačně to byl nejtěžší duel v mém hradeckém angažmá a jsem rád, že jsme vyhráli a můžeme se o postup porvat v domácím prostředí. Potvrdilo se to, co jsme čekali a to sice, že v Třebíči bude uspět hrozně moc těžké,“ uvedl trenér Hradce Pavel Pazourek. Samotný kouč třetího celku skupiny Západ zatím nemá jasno, zda-li bude moct využít služeb klíčových hráčů Martina Koudelky a Daniela Volrába. Hradec je velkým favoritem a očekává se, že jej k výhře dotlačí i početná divácká kulisa. Naproti tomu soupeř může prakticky zajistit šok, nemá co ztratit a možná tohle může být zajímavým faktorem, který jim pomůže zápas zdramatizovat, uvidíme.

 

Předpokládané sestavy:

HC VCES Hradec Králové: Koutský – Toužimský, Pavlů, Burian, Táborský, Pazdera, Karlíček, Prostředník, Lesák – Fořt, Roubík, Kadlec, Sakrajda, Koudelka, Šeda, Haluza, Hruška, Suchý, Kočan, Volráb, Šejnoha.

SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák – Hrbáček, Kaláb, Malena, Sedláček, L. Sláma, B. Sláma, Pálka, Dvořák – V. Burian, Dolníček, Kreuzer, Čech, Zahradník, Heřman, Látal, Dibelka, Přibyl, Bárta, J. Burian, Obdržálek.

Stav série: 2:2 (2:3, 10:0, 1:3, 4:1)

 

Foto: Petr Kraus, www.fotokraus.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář