Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview druhé série zápasů předkola

15. 2. 2008

ObrazekČtyři prvoligové týmy přivítají dnes již podruhé v krátkém čase své soupeře. Zejména Havířov a Hradec Králové mají co napravovat. V prvních duelech překvapivě svým protivníkům podlehli a další zaváhání by už mohlo zanechat nepříznivý dopad na psychiku mužstva.

 

 

Už v sedmnáct hodin je na programu střetnutí ostravské Sarezy a Kadaně. Za půl hodiny později změří síly Havířov s Havlíčkovým Brodem a čtveřici zápasů uzavřou souboje Hradce Králové s Třebíčí a Vrchlabí s Jihlavou, které začínají shodně od osmnácti hodin.

 

HC Sareza Ostrava - SK Kadaň (17:00)

(4. místo, 62 bodů  - skupina Východ – 5. místo, 55 bodů - skupina Západ)

Sareza zatím střetnutí s Kadaní zvládá nadmíru úspěšně. Ostravský tým během tří vzájemných zápasů neokusil v normální hrací době porážku a čtvrteční zápas to jen potvrdil. Minulé utkání bylo navíc pro svěřence trenéra Jana Vavrečky významné z důvodu ukončení série neúspěchů, která čítala deset střetnutí bez vítězného konce. Vypadá to, že celek, který zpočátku okupoval špici skupiny Východ, se pomalu vrací na správnou kolej.


„Jsme rádi, že jsme zvítězili, ale víme, že je to první krůček k postupu přes Kadaň. Kadaň je nepříjemný manšaft, který možná působí laxním dojmem, ale dokáže využít každé šance. Dnes to asi nebyl pěkný hokej pro oko diváka. Chceme hrát jednoduše, play – off je o chybách a my jsme jich udělali méně. Nevyužili jsme v první třetině několik šancí, pak by to možná bylo pro diváky zajímavější, protože by Kadaň musela otevřít hru. Zápas byl velice náročný po psychické i fyzické stránce,“ uvedl kouč Vavrečka krátce po skončení úvodního duelu série.


Naváže Ostrava na úspěch z prvního zápasu nebo si Kadaň bojovným výkonem zajistí vyrovnání série?


Předchozí vzájemné zápasy:
Kadaň – Ostrava 3:2p., Ostrava – Kadaň 3:1, Sareza - Kadaň 3:1.

 

HC VCES Hradec Králové – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

(3. místo, 85 bodů - skupina Západ – 6. místo, 51 bodů - skupina Východ)

Nejspíš málokdo čekal, že Hradec v úvodním střetnutí na domácím ledě Třebíči podlehne. Realita nejspíš byla pro mnoho fanoušků krutá. Hradecké šance končily na výborném Luňákovi, který byl jednoznačně mužem zápasu. Horácká Slavia by jistě ráda zopakovala svůj triumf a bezesporu šance na to má, ale na druhé straně se domácí budou chtít předvést v lepším světle, takže vše je otevřené.


"Věřím tedy, že jsme ušetřili do pátku nějaké síly a budeme mít ten pohyb, který nám chyběl v obranném pásmu, lepší. Utkání začíná znovu od stavu 0:0, a pokud podáme srdnatý výkon, tak věřím, že můžeme být znovu úspěšní," uvedl Kamil Pokorný.


Předchozí vzájemné zápasy:
Třebíč – Hradec 6:5 sn., Hradec – Třebíč 4:0, Hradec - Třebíč 2:3.

 

HC Havířov Panthers – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

(3. místo, 67 bodů - skupina Východ – 6. místo, 53 bodů - skupina Západ)

Havířov se sice stále může proti Rebelu pyšnit neporazitelností v normální hrací době, nicméně skalp v nastavém čase jistě mrzí. Rozdíl mezi oběma celky v základní části činil úctyhodných čtrnáct bodů, na čemž se dalo statisticky stavět.


"Doma musíme získávat zápasy, dnes jsme ho ztratili. Někteří naši hráči nezvládali toto utkání play-off psychicky, připouštěli si moc velkou tíhu zodpovědnosti.  Byli jsem na tom s pohybem evidentně hůř než Havlíčkův Brod. Pouze první pětka se dokázala vyrovnat hře hostujícího mužstva," hodnotil duel Jiří Žůrek, trenér poražených Panterů.


Havířov by měl odčinit své zaváhání a vyrovnat sérii, pokud ovšem přejde nástrahy, které se  jistě bude snažit hostující celek udělat.

Předchozí vzájemné zápasy: Havířov - Rebel 7:0, Rebel – Havířov 1:2, Havířov - Rebel 2:3p.

 

HC Vrchlabí – HC Dukla Jihlava (18:00)

(4. místo, 72 bodů - skupina Západ – 5. místo, 60 bodů - skupina Východ)


Vrchlabí během základní části vyvracelo tvrzení, že nováček ve většině případů bude bojovat o udržení v soutěži. Sympatické výkony mužstvo, kterému nikdo nedával příliš šancí na play off, dovedly až k bráně postupových bojů. První zápas série vyzněl pro domácí prakticky jasným dojmem, otázkou zůstává, zda-li se podaří na něj navázat.


Sílu týmu ocenili i hosté. "Byl vidět velký rozdíl v přístupu obou mužstev k utkání. Domácí nám ukázali, jak se má hrát play off. Čekal jsem, když máme zkušenější mužstvo, že to bude naše výhoda. Bylo to ale obráceně. Připadalo mi to, jako když hrajeme play off poprvé v životě a domácí deset sezon po sobě," uvedl Karel Dvořák, trenér jihlavské Dukly.


Vrátí se Jihlava bojovností zpět do hry?

Předchozí vzájemné zápasy: Jihlava – Vrchlabí 2:3p., Vrchlabí – Jihlava 2:5, Vrchlabí - Jihlava 3:1.

 

Foto: Stanislav Souček, zdroj: hokej.estranky.cz, klubové weby.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář