Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview druhé série zápasů o udržení

20. 2. 2008

ObrazekDnes startuje další program v rámci skupiny o udržení mezi elitou 1. hokejové ligy. Narazí na sebe týmy Šumperka s Prostějovem  a další souboj čeká Beroun a Most. Oba zápasy začínají shodně od 18. hodin a opět mohou rozjasnit možnosti jednotlivých celků.

 

 

Už potřetí v aktuálním ročníku budou Draci hostit prostějovské Jestřáby. Samotné vzájemné zápasy zatím hovoří ve prospěch šumperského klubu  a ten jistě bude chtít tento fakt potvrdit. Oba celky v úvodních vystoupeních nebodovaly, což jistě zvýší jejich hlad po úspěchu. Druhou dvojici tvoří jejich přemožitelé Beroun vyzve na boj nováčka z Mostu.

 

Hokej Šumperk 2003 - HK Jestřábi Prostějov (18:00)

Jak už bylo zmíněno, tak domácím hraje do karet výhoda v podobě úspěšnějšího poměru ve vzájemných zápasech. Úvodní utkání sice Draci prohráli, ale zbývající tři vyzněly v jeho prospěch. Zejména poslední duel proběhl ve velmi dramatické atmosféře. Jestřábům šlo prakticky o předkolo play off, ale nervozita zapříčinala, že nakonec z téměř vyhraného zápasu byla prohra. Šumperk totiž necelé tři minuty před koncem vyrovnal stav na 4:4 a během samostatných nájezdů rozhodl o svém triumfu. V úvodní sérii zápasů o udržení se lépe prezentovali šumperští, kteří Berounu podlehli až na samostatné nájezdy. Nutno však dodat, že jim zápas zachránila trefa Bařici, který skóroval tři sekundy před závěrečnou sirénou. Prostějovu se proti Most příliš nevedlo, prosadit se dokázal pouze jednou a to až za rozhodnutého stavu. Nyní čeká oba týmy nová zkouška, kdo bude úspěšnější to se dozvíme večer.

Předpokládané sestavy:

Šumperk: Lev - Galvas, Osina, Hrčka, Ondráček, Fojtík, Formánek, Špelda - Kubica, Oliverius, Komínek - Antonovič, Meluzín, Bařica - Stejskal, Kovář, Rákos - Grill, Taragel (chybět bude pouze zraněný Ambruz).

Prostějov: Štůrala - Procházka, Balčík, Rangl, Bartoň, Chovan, Hlavatý, Andersons - Kotásek, Piecha, Pavelek - Opatovský, Mikšovský, Duba - Zeliska, Hampl, Vrba - Nakládal, Hlusička, Vymazal - Hruška, R. Pšurný.

 

HC Berounští Medvědi - HC Most (18:00)

Střetnutí dvou úspěšných celků z první série zápasů o udržení, tak lze charakterizovat tento duel. Medvědi se v základní části nemohli pyšnit nikterak úspěšnými výsledky. Jejich dlouhodobý herní propad znamenal pronajmutí posledního místa ve skupině a bodové manko na ostatní bylo poměrně velké.  Proti Šumperku nezačali zrovna nejlépe, ale dokázali poměrně rychle odpovědět na obdržený a gól a v polovině utkání se již ujali vedení. Když už to vypadalo, že výhra je jasnou záležitostí, tak hosté udeřili v posledních sekundách. Loterii samostatných nájezdů vyhrál pro Medvědi Tvrzník. Dnešní jejich soupeř z Mostu s Prostějovem větší problémy neměl,  ale k úspěchu bue potřebovat zopakovat minimálně stejný výkon, což se ne vždy podaří.

 

Předpokládané sestavy:

Beroun: Altrichter - Braniš, Gudas, Kameš, Lukačovič, Malínský, Martinec - Appel, Besser, Heřman, Kupec, Křesťan, Nedorost, Novotný, Pavel, Slížek, Tvrzník, Vlček.

Most: Sáblík - Martínek, Charousek, Nosek, Staněk, Stříteský, Šulc, Kocek, Kaltenböck - Urban, Gergel, Antoš - Zaťovič, Koláček, Kudrna - Nedrda, Postl, Metlička - Nekvinda, Kašťák.

 

Tabulka skupiny o udržení:

    B
1  HC Most 47
HC Berounští Medvědi 46
HK Jestřábi Prostějov 42
Hokej Šumperk s.r.o. 34

 

Foto: Marek Mikeš, Zdroj: klubové weby

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář