Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 5. zápasů čtvrtfinále první ligy

3. 3. 2008

ObrazekUž dnes se může k Mladé Boleslavi, jenž po čtyřech výhrách nad Havlíčkovým Brodem slavila postup do semifinále, připojit další z celků. Blízko k triumfu v sérii má Olomouc s Chomutovem, oba týmy vedou v sérii 3:1 a navíc jim nyní do karet hraje výhoda domácího prostředí. Souboj brněnské Komety s Hradcem Králové je vyrovnaný na zápasy 2:2. a drama tedy bude pokračovat.

 

Mladá Boleslav sice jako první našla klíč k branám semifinále, ale utkání s bojovnými Rebely nebyly tak jednoznačné, jak se mohlo původně zdát. Dlouho zůstane v paměti zejména druhý zápas, který domácí vyhráli šťastně až v prodloužení. K jejich triumfu ani nemuselo dojít, kdyby rozhodčí se nedpustili několika velkých chyb. Havlíčkův Brod vedl 4:5 a sudí mylně posoudili zakázané uvolnění, z čehož pramenila šance hostů. Posunutí branky, které ale bylo prací mladoboleslavských hráčů,bylo ohodnoceno jako úmysl hostů a rozhodčí nařídili nesprávně trestné střílení, které Král s přehledem proměnil a zachránil pro svůj tým zápas. V prodloužení přišel další přehmat řídících osob, kteří nařídili hru 4 proti 4, ačkoliv se prodloužení v play-off tímto pravidlem ze základní části neřídí. I další dva zápasy skončily nejtěsnějším možným rozdílem a Boleslav mohla slavit postup. Sudí za své přehmaty dostali tresty, ale výsledek se změnit již nemohl.

 

Chomutov, jak už bylo zmíněno je ve stejné pozici jako Olomouc, stačí když na svém ledě zvítězí a účast v semifinále má jistou. Základem triumfu může být zatím stoprocentní bilance v domácím prostředí. Nervy drásající souboje svádí Kometa s Hradcem Králové, kde série je vyrovnaná a očekává se další drama.

 

Mora ukořistila na ledě Sarezy klíčovou výhru a s pomocí fanoušků může dnes svou čtvtfinálovou misi úspěšně dokončit. Otázkou zůstává, zda-li olomoučtí trenéři pošlou do branky Sedláře nebo vsadí na zkušeného Žigárdyho. Druhý jmenovaný je sice aktuální jedničkou, ale poslední dva zápasy mu zcela podle jeho představ nevyšly. Moramánie začíná až v 19 hodin, neboť o necelé dvě hodiny dříve se jejich fotbalová odnož utká se Spartou Praha a odliv diváků by byl znát. Dokáží Kohouti svému soupeři už dnes ukončit sezónu?

 

Program čtvrtfinále 3. března:

 

KLH Chomutov - HC Vrchlabí (17:30)

Stav série: 3:1 (3:1, 4:1, 0:5, 4:2)

 

HC Kometa Group - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Stav série: 2:2 ( 2:1p, 1:2, 3:1, 1:6)

 

HC Olomouc - HC Sareza Ostrava (19:00)

Stav série: 3:1 (6:2, 7:3, 4:6, 3:2p)

 

Foto: Petr Pelíšek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář