Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 41. kola první ligy

2. 2. 2008

ObrazekNaše druhá nejvyšší hokejová soutěž nabídne hned dva velké šlágry kola. Chomutov se na vlastním ledě střetne s týmem Mladé Boleslavi a má možnost ubrat z desetibodového manka nějaký ten díl. Kometa jede do Olomouce udržet první příčku. Podaří se jí odolat hanácké síle?

 

 

Nováček z Vrchlabí se utká s trápícím se Hradcem Králové. Beroun bude chránit svůj chrám proti Mostu. Kadaň změří síly s Hlavlíčkovým Brodem. Havířov bude v Šumperku bránit třetí místo. Sareza může přeskočit v tabulce Pantery, ale zároveň může spadnout o příčku níž, vše bude záležet na souvislostech výsledků. Prostějov bude o cenné body bojovat v Jihlavě.

 

HC Berounští Medvědi - HC Most (17:00)

(8. místo 34 bodů - 7. místo 43 bodů)

Medvědi se potácejí na samotném dně západní skupiny a jsou druhým nejhorším celkem první ligy. Po vydřené výhře na samostatné nájezdy proti Vrchlabí se Beroun v následujících dvou kolech bodů nedočkal. Mladá Boleslav i Chomutov se ukázali těžkou a neřešitelnou překážkou. Jejich soupeř padl pro změnu v Kadani a neuspěl ani na domácím ledě proti Vrchlabí. Těžký tip na prognózu, Most je mírným favoritem.

předchozí vzájemné zápasy: Most - Beroun 3:2, Beroun - Most 0:1, Most - Beroun 1:4.

 

SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)

(5. místo 54 bodů - 6. místo 51 bodů)

V případě úspěchu se hosté můžou dostat na stejnou bodovou úroveň jakou má Kadaň. Rebel překvapivě porazil na nájezdy Hradec Králové a statečný boj sváděl i s aktuálně nejlepším celkem ligy s Mladou Boleslaví. I Kadaň dokázala porazit Hradec, a to dokonce na jeho vlastním ledě, navázala tak na úspěch proti Mostu. I přes hráčské oslabení by Kadaň mohla svého soupeře porazit, nicméně očekává se vyrovnaný zápas.

předchozí vzájemné zápasy: Rebel - Kadaň 4:1, Kadaň - Rebel 4:1, Rebel - Kadaň 1:0p.

 

Hokej Šumperk 2003 - HC Havířov Panthers (17:00)

(8. místo 31 bodů - 3. místo 61 bodů)

Draci v posledních zápasech potvrzující formu a rozhodně proti Havířovu nemusí být i přes třicetibodový odstup úplným outsiderem. V minulém kole dokázali v prodloužení porazit Sarezu a prakticky, tak umožnili Panterům návrat na bronzovou pozici tabulky. Hosté v posledních dvou zápasech si poradili se Sarezou a přelstili i Kometu Brno. Šumperk však svého protivníka už jednou dokázal překvapit, tak proč by to nešlo i podruhé.

předchozí vzájemné zápasy: Havířov - Šumperk 4:2, Šumperk - Havířov 1:3, Havířov - Šumperk 1:2sn.

 

HC Sareza Ostrava - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)

(4. místo 60 bodů - 6. místo 40 bodů)

Celek Sarezy upadl do herní krize, tým, který atakoval i nejvyšší příčky Východu je čtvrtý, nicméně už šest zápasů v řadě nevyhrál a pokud tuto sérii brzy nepřeruší, tak klesne na nižší pozici. Třebíč v předminulém kole šokoval výhrou na ledě Olomouce a bodoval i v dalším zápase, kdy prohrál dom až na samostatné nájezdy jihlavské Dukle. Sareza by se již měla vzpamatovat a utkání vyhrát, pokud tedy chce pomýšlet na lepší startovní pozici na play off.

předchozí vzájemné zápasy: Třebíč - Ostrava 1:2, Sareza - Třebíč 1:2, Třebíč - Sareza 2:4.

 

HC Olomouc - HC Kometa Brno (17:00)

(2. místo - 74 bodů - 1. místo 76 bodů)

Jednoznačný šlágr kola. Souboj o místo místo skupiny Východ je tady! Brno přišlo vlivem nepřesvědčivých výkonů o svou výsadnost a Mora si po své výborném sběru bodů dokázala dostat za svého protivníka na rozdíl pouhých dvou bodů. Pokud tedy se podařím Kohoutům Brno porazit, tak se stanou novým vládcem Moravy! Čeká je však přetěžký úkol, neboť brněnští se na blížící play off celkem vydatně posílili. Ze Sparty přišla postupně rovnou čtveřice hráčů. Jmenovitě se jednalo o Jiřího Zelenku, Barona Vaughna Beckera, Tomáše Protivného a Romana Vondráčka. Ze Slavie přicestoval bek Pavel Březina, ze Slovenska se dopravil Juraj Liška a z Havířova dorazil David Mikšan. Mora má se svým protivníkem ve vzájemných zápasech aktivní bilanci a nyní má šanci přebrat žezlo krále Východou, podaří se jí to?

předchozí vzájemné zápasy: Kometa - Olomouc 1:2p, Olomouc - Kometa 3:4sn, Kometa - Olomouc 3:6.

 

KLH Chomutov - BK Mladá Boleslav (17:30)

(2. místo 94 bodů - 1. místo 104 bodů)

Druhý šlágr kola je tak trošku ve stínu toho moravského, neboť o trůn se bojovat nebude. Chomutov upadl do mírného útlumu a Boleslav si sbírá body poměrně pravidelně. Současný desetibodový náskok hostů je toho důkazem. Nicméně je pravděpodobné, že se domácí budou chtít o toužebnou výhru poprat, otázkou však zůstává kolik prostoru k tomu dostanou. Boleslav si může v případě výhry definitivně zajistit status nejlepšího celku ligy po základní části, který i tak je již téměř jasný.

předchozí vzájemné zápasy: Boleslav - Chomutov 3:4p, Chomutov - Boleslav 2:5, Boleslav - Chomutov 6:1.

 

HC Dukla Jihlava - HK Jestřábi Prostějov (17:30)

(5. místo 57 bodů - 7. místo 39 bodů)

Domácí mají možnost v případě výhry a zaváhání Sarezy se dostat na stejnou bodovou lajnu právě jako ostravský celek a rovněž ani třetí příčka, kterou aktuálně obydluje Havířov nemusí bt tak úplně neřešitelná. Prostějov však rozhodně nebude chtít dát svou kůži zadarmo. Zejména jeho třízápasová série výher z ledu soupeře nejeden tým překvapila. Otázkou zůstává co s týmem udělá domácí porážka s Olomoucí.

předchozí vzájemné zápasy: Prostějov - Dukla 3:7, Dukla - Prostějov 2:5, Prostějov - Dukla 2:5.

 

HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové (18:00)

(4. místo 63 bodů - 3. místo 79 bodů)

Další ze série sice zajímavých, ale nepříliš poutavých střetnutí. Není to řečeno z důvodu, že nebude k vidění atraktivní hokej, ale spíše ve smyslu, že oba celky jsou v klidných vodách a nějaký postup na vyšší příčky již reálný není. Nováček je příjemným překvapením ligy, na dlouhou dobu si podmanil třetí příčku a i přes pád na nižší pozici si vede velmi dobře. v předminulém kole přestřílel Chomutov a naplno bodoval i v Mostu. Hosté z Hradce mají z posledních čtyř zápasů pouhé dva body, což jistě v jejich plánu nebylo. Vrchlabí tedy může herní krize soupeře využít a navázat, tak na svou příznivou vzájemnou bilanci.

předchozí vzájemné zápasy: Hradec - Vrchlabí 1:3, Vrchlabí - Hradec 3:2sn, Hradec - Vrchlabí 5:3.

 

Foto: František Stýblo

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář